18 Kasım 2015 Çarşamba

MONACO'LU MEMURLARIN EN-SON MARİFETLERİ

                        



Şu Monaco’lu memurlar düzelmeyecek, kardeşim! Yeni Başkan da gelse, vitrini makyajlansa da, adamların içi böyle, genlerinde var…
Pazar günü Japonya’nın Kanazawa maratonunda çok çirkin olaylar oldu. İrkuts’tan gelip, Rus atlet Viktor Ugarov, uluslararası maratonu kazandı, üstelik parkur rekorunu 2.17.19 derecesi ile geliştirdi! Ama bu zafer Rus sporcuya sevinç ve gurur değil, hüsran getirdi. Neden mi?

Yarış, İAAF-ın Rus Federasyonuna getirdiği yasaktan tam 2 gün sonra yapılıyordu. İAAF dün ‘’bu vahim olayı’’ ele almış, Ugarov’un ‘’büyük günahını’’, atletizmin gelişmesini engelleyen hadiseyi masaya yatırmıştı. Ne de olsa, onlar bir Monaco’lu memur ve genlerinde atletizmin prestijini korumak vardır!   

İlk önce, Rus maratoncunun rekorunu iptal etmişler, daha sonra organizasyona baskı yaparak para ödülünü verdirtmemişler. Yetmemiş, Monaco’lular Rus Atletizm Federasyonundan Umarov’a ceza talep etmişler. Neden? Çünkü,Viktor koşmuş ve kazanmış…
Sadece, İAAF  Disiplin Komisyonu şunu unutmuşlar - bu sporcuyu maratona koşması için birileri müsaade etmiş! Bu birileri yarış organizatörleridir ve onlara ‘’ceza’’ gibi hiç bir kelime çıkmamıştır. Bu olayın bir başka skandal tarafı ise, Umarov'un hiç bir zaman milli olmamasıdır! Adam milli değil, ülke atletizmin ceza alıp, almamasını nasıl takip etsin? İAAF kimlere ceza vermeye, kimleri üzmeye çalıştığı çok net gözükmektedir.

Kısacası, atletizmde ‘’adi suçlu‘’olman için ille de, yasaklı madde alman gerekmiyor, artık…




                                                                                                                   
Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar