29 Temmuz 2015 Çarşamba

FRED RODRİGUES OLAYI

                                         


Her şey Copa America’dan hemen önce başladı. Mayıs ayı sonu Brezilya Milli takımı Teknik Direktörü Carlos Dunga as oyuncusu Luiz Gustavo’nun sakatlanması üzere, o zamana kadar takıma düşünülmemiş Fred Rodrigues’i çağırmak zorunda kalmıştı...Fred turnuvaya hazır olmasa da, bilirsiniz milli görevden kaçmadı, atladı uçağı ve Şili’ye gitti.

Brezilya’nın ilk iki maçını ( Peru ve Kolombiya)baştan sonra oynadıktan sonra, aniden sırra kadem basmış, Venezuela ve çeyrek final Paraguay maçında yoktu. Gerçek daha sonra ortaya çıkmış, Fred  daha ilk maçından sonra, Peru’ya karşı, doping kontrole alınmış ve 2-3 gün sonra netice belli olmuştu! İdrarından çıkan diyoretik bir madde yasaklılar listesindeydi ve üstelik  uzmanlar tarafından‘’maskeleyici’’ değerlendiriliyordu. FİFA hemen Brezilya Federasyonuna bildirmiş, futbolcusunu derhal maçlardan çekmesini  istemişti.

Fred gitmiş, tedbir konulmuştu. Bu olay daha Haziran ayının başında, bilmediniz, ortalarında gerçekleşmiş, Şahter’li futbolcu itiraz hakkını, ‘’B’’ numunesinin açılmasını talep etmişti. FİFA-nın akredite ettiği Laboratuvar ile yazışmalar başladı ve ‘’B’’numunesinin açılış tarihi  28.Temmuz, yani Fenerbahçe ile deplasmanda oynanacak Şampiyonlar Lig’i ön eleme maç tarihiydi! Brezilya Federasyonu kural gereği, ‘’B’’numunesi açılmadan, yani ceza almadan açıklayamazdı, ama belli ki, Fred’i çok savenlerin arasında birisi varmış ve o birisi haberi basına sızdırmıştı. Tüm Dünya haberi dün, maç günü öğrendi ve bu Şahter’in kurt hocasını çok zor bir seçeneğin önüne itti. Sporcusunu oynatmazsa, zaten maçı kaybeder, ama oynatırsa ‘’bu Türkler anlamaz!’’ı da var, maçı alır Ukrayna’ya muzaffer komutan gibi, opsiyonu da vardı...

‘’Yaşasın pişkinlik!’’ deyip, Fred’i oynattı, istediği neticeyi alıp, maçtan sonra ‘’ben anlamaz, resmi yok, sporcumla konuştum, doktor suçlu’’ gibi demeçler verip, Donetsk’e geri döndü.

 Fenerbahçe Yönetim Kurulu'na:
Copa America’dan tedbir nedeniyle atılan bir futbolcu 2 ay sonra nasıl ve kimler tarafından oynatıldı, izin verildi, diye sormalısınız?
Derhal Copa America’da yapılan FİFA ve Brezilya yazışmalarını, tedbir kararı ve tarihini öğrenip, FİFA-nın neden görevini yapmamış, yani Şahter takımına neden  2 ay bildirilmemiş hesap sorulması gerekir! Bildirmemiş ise...Luce atmıyorsa... İşte size, elinize gelen tarihi fırsat, her şey için...

Haydi, Aziz Başkan!


                                                                                                Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar