21 Temmuz 2014 Pazartesi

ERSUN YANAL'IN GÜNDE DÖRT ANTRENMANI











Fenerbahçe takımın şampiyon hocası Ersun Yanal antrenman bilimin nimetlerini uygulamaya devam ederken, futbolda devrim niteliği taşıyan antrenman tekniklerini kullanarak bir nevi ‘’pioneer’’ oluyor. İşte, en-son Topuk yaylası kampında günde dört antrenman  uygulaması bir çok kişiyi şaşırtırken, analiz edilince Ersun Hoca'nın farkı ortaya çıkmaktadır.

Uygulanan günde 4 antrenmanı incelerken çok sayıda teferruatlarda gizlenen güzellikler ortaya çıkmaktadır.
1.     antrenman-sabah  6.30 (kahvaltıdan önce) : 30-40 dakikalık yavaş koşu. Tipik yenilenme antrenmanı, bazı yabancı kaynaklarda ‘’kompensator’’ olarak rastlanır. Koşarken topuk yerle temas ederken ayaktan yukarıya kan ‘’pompalanır’’ ve doğal  yoldan zararlı maddelerin dağılmasına yol açılır. Çok ağır antrenmanlardan  veya ağır antrenman günden sonra yapılır. İp atlama ve mekik, ters mekik gibi genel kuvvet çalışması ile biterse turtanın üstünde çilek olur.

2.     Antrenman-10.30: tüm takım taktik, teknik çalışması yapıyor. Burada dikkatimizi çeken şu; Ersun hoca teknik antrenmanı günün başında, yorgunluk giderildikten sonra uygulamasıdır. Bravo!

3.     Antrenman-17.00: Bireysel antrenman, testler, tespitler. Herkesin kuvvetli ve zaaf yönleri tespit edilip, ferdi olarak çalıştırıyor. Bu konuda zaten hocamız  devrim yapmış durumda…

4.     Antrenman-18.30: Yine takım, çift kale maçla bitten emosyonel bir çalışma ile gün kapatılıyor.


Gördüğünüz gibi, kamp günlüğü çok dolu, uygulanması zor bir antrenman süreci! Bunu uygulayacak futbolcu kampa hazır gelmesi, toparlanma metotları elinin altında olması gerekir.Özellikle dağ koşullarda…
Bir de, bu antrenman planı ne kadar uzun süre uygulanabilecek sorusu var. Günde dört antrenman ancak kamp ortamında realite olur, İstanbul’a gelindiğinde, hazırlık ve resmi maçlar başladığında maziye karışırlar...
12 günlük Topuk yaylası kampı ile, Ersun hoca bu antrenman planını ancak 1 hafta uygulayabilir, zira ilk günlerde  uyum  problemini atlatması gerekir.
Ersun Yanal’a alkışımız tam olması için bu güzellikleri 2-3 ve mümkünse 4 haftaya taşıması gerekir! Üçü rakımda, 4. ise deniz seviyesinde.

O zaman FB bileğini Arsenal dahil, kimse kolay bükemez!


                                                      Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar