16 Temmuz 2014 Çarşamba

SÜPER LİG EKİPLERİN YENİ SEZON HAZIRLIKLARI ÜZERE




Spor toto Süper lig takımları bu sezon Dünya şampiyonası nedeniyle maçlarına biraz geç başlayacaklar. Bu foruma katılmamış ülke olarak, aslında takımlarımıza hazırlık için fazla zaman yaratıldı, özellikle yüksek rakımlı hazırlık prensiplerini daha rahat uygulamaları için çok iyi fırsattı, ama maalesef bu olanak hovardaca harcanmış olduğunu görmekteyiz.

Özellikle ‘’üç büyükler’’ ile tabir ettiğimiz takımlar yüksek irtifa ‘’silahını’’ kullanmamaya veya inanmadıklarına hayretle izlemekteyiz. Diğer taraftan özellikle Anadolu takımları, mütevazi kadroları le o ‘’silaha’’ sıkıca sarılmış durumdalar. Prensiplerinde ufak tefek zamanlama hataları da olsa, onların ilerleme arayışlarını alkışlamamak mümkün değildir.

İşte şampiyon Fenerbahçe! Dünyanın tek yüksek rakımlı kampın sahibi olan takım, ne hikmetse, geçen yıl gibi tesislerinde toplam 12 gün kalacak! Daha sonra Avrupa ve İstanbulun ‘’0’’ rakamında geçirecektir. Bunun anlamı şu; Ben yüksek rakım avantajlarını kullanmak istemiyorum ve inanmıyorum da…! Kusura bakmasınlar, ama teknik kadroya bakarsak ortaya çıkan manzara bu!

İşte Galatasaray! 12 gün Avusturya kampı, bizi çok gülümsetiyor, bu sürede yarardan çok zarar var, zira vücut uyumu için yaklaşık bir haftaya ihtiyaç duymaktadır. Kaliteli antrenmana kaldı 4-5 gün ki, bunun faydasını hesaplamaya bile gerek duymuyoruz.

İşte Beşiktaş! 12 günlük Almanya kampından sonra Deniz seviyesinde maçlar, maçlar… Belki bunun sebebi erken ön eleme maçlarıdır, ama o zaman neden hazırlıklar  daha erken başlamadı, diye sorulur.
Kasımpaşa ve Bursaspor takımları aynen üç büyükler gibi ‘’peşin satmakta’’. Sadece 11 günlük Avusturya (Kasımpaşa) ve Kartepe (Bursaspor) kampı ile açık açık ‘’ben de yüksek irtifanın nimetlerinden faydalanmak istemiyorum!’’ demekteler.

Yukarıda tüm bu takımlara seslenmek,onları uyarmak vazifemizdir,diye düşünmekteyiz. İyi, güzel, zahmetsiz, ama ileride hakem, fikstür, şans faktörlerini bahane edip, hazırlık boşluklarınızı kapatmaya çalışmayın!

Olumsuz manzaradan, alkışı hak eden tarafa geçelim! İşte size Trabzonspor ve Akhisarspor takımların hazırlık planları! 3-4 Bayram günleri dışında hep yüksek irtifada olacaklar. O ara da iyi düşünülmüş, zira vücut gereksiz deniz seviyesine adapte olmadan, yine yukarı çıkılıyor ve hazırlıklarına devam ediliyor. Burada sadece iki takıma 2. kamplarından dönüş günü (14.08) 1-2 gün erkene alınmasını tavsiye etmekteyiz. Birinci Lig maçlarına ‘’zımba’’ gibi girmeleri açısından…
Ve işte, planlaması, strateji ve kamp yerlerini tespit edip de, maksimum fayda sağlayabilecek takımı açıklamamıza sırası geldi. Her şeyi ile alkışı hakeden ÇAYKUR RİZE takımıdır! Erzurum'a gidişleri, kalış süresi, Bayram araları ve Avusturya kampı , dönüş tarihleri ( 12.08)...

Bravo Mehmet hoca!

                                                                                                            Ertan Hatipoğlu

Not: Diğer takımlar analizleri devam edecek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar