17 Temmuz 2014 Perşembe

SÜPER LİG EKİPLERİN YENİ SEZON HAZIRLIKLARI ÜZERE( 2. BÖLÜM)




Birinci bölümde karnelerimizi dağıttıktan sonra, diğer ekiplerin kamp planlamasına geçelim. Burada manzara daha değişik olsa da, yine yüksek irtifa ‘’silahını’’ kullanmak istemeyen veya kullanamayan takımlar görüyoruz.

İSTANBUL BAŞAKŞEHİR’İN tamamı deniz seviyesinde yapılacak hazırlık planları şaşkınlık yaratırken, MERSİN İDMANYURDU takımın sadece 14 günlük Bolu kampı bizi gülümsetmektedir.
GAZİANTEP takımın kamp planlarını incelerken başka bir detaya rast geldik. Avusturya’daki kampı(4-28.08),  süre olarak doğru planlanmış, fakat zamanlamasını yanlış bulduk! Bu zamanlama ile ligin 1. maçında bir problem gözükmüyor, ama 2. ve 3. maçlarında ciddi sıkıntılar yaşanır, bizden söylenmesi!
O günlerde futbolcular reaklimatizasyon( deniz seviyesine uyum) sürecinde olacaklarından, performansları zedelenmiş olacaktır!
GENÇLERBİRLİĞİ takımı iyi bir planlama yapmış, sadece Slovenya kampından dönüş tarihini( 16.08) 3-4 gün geri alırlarsa 1. Lig maçına daha rahat çıkacaklar, diye düşünmekteyiz.
Ayni tavsiyemiz ligin yeni takımı BALIKESİRSPOR’A olacaktır. 2. Bolu kampının dönüş tarihi (17.08) oldukça taşmış, 1. Lig maçında problemler yaşayacaklardır. Ayrıca, iki kamp arası süreyi de (30.7-5.08) en-az bir gün kısa tutsalar, daha doğru olurdu.
ESKİŞEHİRSPOR 31 .08 tarihine kadar kendi tesislerinde, daha sonra Avusturya’da 2  süresi belirtilmemiş kamp yapacaklarını öne sürmekteler. Onlara da dönüş tarihine dikkat etmelerini, tavsiye etmekteyiz.
TORKU KONYASPOR belki yaşadığı 1000m. rakımına güveniyor olabilir,ama sadece 1 haftalık Davraz kampları bizi hayretlere düşürdü. Konya takımın acilen konunun uzman danışmanı gerekli, yoksa puan kaybına maruz kalabilirler! 
KAYSERİ ERCİYESSPOR ayni Konya gibi, yaklaşık 1000m. rakımda ikametgah ediyor, ama görülen o ki, hazırlık plan açısından çok fazla mesafe katedilmiş. Geçen yıl sıkıntıları yaşamak istemiyor, ellerinden gelen her antrenman metodu doğru devreye sokup, başarılı olmak arzusu var, hiç kuşkusuz...
Bir başka tebrikleri hakeden takım  KARDEMİR KARABÜKSPOR’DUR. 19 günlük Davraz kampı ile hem sure, hem de dönüş zamanlaması olarak çok iyi bulduk!

SİVASSPOR takımında teknik director probleminden dolayı belirsizlik hakim, umarız bir an önce çözülür ve futbolcular kamp planlarını görürler.

Yanlış anlaşılmasın, biz sadece takımlarımızın hazırlıkta yapılan planlanma hatalarını bulup, onların yapılmaması, düzeltebilecekleri de, arzu ederlerse düzeltmeleri için uğraş vermekteyiz. Yüksek irtifa kampının mecburiyeti yoktur! Bu metot ‘’silahını’’ sadece arzu edenler kullanabilir.

Bilmek şartı
ile...

                                                                                                            Ertan Hatipoğlu


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar