24 Temmuz 2014 Perşembe

AFRİKA KUPASI FENERBAHÇE'YE PROBLEM Mİ?




Bilindiği gibi, 2015 Afrika kupası 17. ocak- 8.şubat tarihlerde Fas’ta oynanacaktır. Süper lig takımlarımızda oynayan bazı futbolcular o turnuvaya gitmek zorunda olurken, kulüplerimiz şimdiden o boşluğu doldurma kaygıları basmış durumda. O tarihleri sadece bir kaç maçlık düşünenler, şimdiden yanılgıya uğramışlar bile…

Bu Afrika kupası hiç kuşkusuz, Fenerbahçe takımını forvet hattının tamamen o turnuvaya katılmak zorunda olduğundan, olumsuz etkileyecek düşüncesi ağır basmakta. Problemi masaya yatırdıktan sonra, manzara daha net görülmekte olurken, çözümleri de ortaya çıkmaktadır.
Birincisi, FB acilen aralık ayına formda hazırlanması için en-az 1 forvet transfer etmesi gerekir. Mevcut kaynaklarını da bu konuya seferber etmesi, aralık ayına kadar hazırlaması lazım!
Neden aralık ayına?

Geçen yıl hatırlayacaksınız, aralıkta o 4 maçta neler yaşandı…Karabük deplasmanında kaybedilen puanlar…Emenike takıma geç gelmese ve yeni form tutmasa manzara daha da kötü olurdu. Aslında, savunma hariç, aralık ayında sadece forvet değil, orta sahada da rotasyon gerekecektir. Bu kaçınılmaz, zira bir takım kocaman 4 ay formda kalamaz, kalması da mümkün değil! 

Rotasyon nasıl hazırlanır?

Her şeyden önce, hazırlık dönemlerini daha uzun tutarak, niteliklerini daima yüksek tutulur. Burada bireysel performans hocalarına çok görev düşmektedir. Lig maçlarında,
skor avantajları durumlarda son 20 dakika, Milli aralarda hazırlık maçlarında daha fazla görev verilerek, asıl hedefe- aralık ayındaki formuna ulaştırmak için çalışılır.

Böylece, aralık ayında , zaten kafaları başka yerde olan afrikalı futbolculara, Fas hazırlığı için daha fazla fırsat verilir, hem de o kupadan döndüklerinde (8.şubat 2015) mart ayın sonuna kadar daha efektif kullanırsınız.
Rotasyonda olanlar ise, nisan ve mayıs ayındaki 2. fırsatlarını  yine konsantreli olarak bekleyeceklerdir.
Belli mi olur, futbolda bir çok yedek yıllarca değişmez oldular…
FB önünde zor bir sezon, çözülmesi gereken kolay olmayan problemler var.

 Bir  kaptanın ustalığı gemisini çok dalgalı denizlerden rahat limana ulaştırmakla, belli olurmuş.



                                                                                                            Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar