15 Temmuz 2014 Salı

TANRILAR ATLETİZM'DEN UZAKLAŞMIŞ

       
 

Şu Dünya atletizme baktığımızda gülelim mi, ağlayalım mı, karar veremiyoruz. Bir taraftan dopinge karşı verilen amansız savaş sporcuları paranoyak yaparken, öbür taraftan parası olan, ülkesi ‘’torpilli’’ise, en zor durumlardan kendini en-az zararla kurtarıyor, anacım…

İşte, size son yılın Jamaica'nın yakalanan atletleri- Veronica Campbell-Brown, Asafa Powell ve Sherone Simpson. İşte, amerikalı Tyson Gay!

Veronica diyoretik bir madde ile yakalanınca, ‘’kremden geçti’’ deyip, İAAF değil, ama CAS-a yutturdu. Neticede, ayni madde ile yakalanan onlarca sporcu 2 yıl ‘’dinlendirilirken’’, ''bizim'' Veronica 6 ayda yeniden yarışmaya başladı…

Diğer yakalanan sporcu örneklerinde, durum daha da ilginç hal almış; Sporcular antrenör, kondisyoner, fizyoterapist, köşedeki  ilaç satan sarı çizmeli Mehmet ağa’nın üzerine suçu atıp, yine 2 yıl yerine, sadece 6 ay ceza ile kurtuluyorlardı. Neymiş, efendim? USADA-ya yardımcı olmuşlar, karıncaların yer altı yaşamlarına katkıları varmış…Kurtarmak için bahaneler çok! Şimdi tüm bu sporcular yüzleri kızarmadan, yarışlara giriyor, madur rolünü oynamaya devam ediyorlar.

Bu iş çok kolaymış- suçu başkasına at, cezadan kurtul! Sonra başka antrenörle çalışmaya, kariyerini devam ettir… Nasıl olsa hoca çok…Cesetlerin üstünden bas-geç!

Tüm bu komedilere izin veren o zihniyet artık anlamalı ki, oturduğu dal çoktan kesilmiş durumda.  Primo Nebiolo zamanında atletizm sponsordan geçilmiyorken, şimdi  yalvarır duruma gelmiş bulunmaktalar. İşte Diamond Lig; Samsung firması yıllık 3 mln. Paund verirken, durumu görünce ayrıldı ve şimdi tüm  Monaco’lu çabalara rağmen 2 yıl boyunca yarışın sponsoru bulunamadı! 
 

Nasıl bulunsun? Her branşta ilk 1-2 hariç,  erkek dereceler bayan derecelerine iyice yaklaşmış hale gelmişler! Seyirci U. Bolt olmadığı yarışlarda kolayca parmak ile sayılır durumda. TV yayın hakları futboldakini katlamış, bir çok ülkede atletizm severler izleyemez haldeler.

Zaten izlenecek bir şey kaldı mı?


                                                                                                            Ertan Hatipoğlu


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar