23 Temmuz 2014 Çarşamba

AZİZ YILDIRIM'IN TÜP GEÇİDİ

                     



Fenerbahçe’den başka bu Dünyada böyle, hem de 1500 metre irtifada, güzellikler içerisinde tesisi yoktur. Düzce Valiliği ile imzalanan bir protokol ile, Topuk Yaylası denilen doğa harikası FB kulübüne 25 yıllığına kiralanmış, bir kaç yılın içinde, neredeyse tüm sporlanın faydalanabilecek bir tesis haline gelmiştir.
FB Başkanı Aziz Yıldırım kendi eseri olan tesislere bizzat kendisi gider, gereken eksiklikleri giderir,  geri dönerdi. Tıpkı bu son gidişi gibi…

Son gidişinde tesislerin yeterli olmadığını görünce, hemen oracıkta kurmaylarını toplantıya çağırır, ilave yapılması gereken tesislerin planını çizerek yapılması gerekenleri anlatır. Gölün altından geçen bir TÜP GEÇİT ile yeni otel bölümü ile çoğaltılmış  spor sahalara doğrudan bir bağlantıyı işaret ederken, çalışmaların hemen eylül ayında başlanmasını emreder!

Aziz Başkan’ın bu tesis hamlesi bize  70-li, 80-li yılların en-popüler yüksek rakım kamp merkezi olan Bulgaristan Belmeken’i hatırlattı. Tabi orada ilave bina ile ile merkezi bina arasında yer altından geçide tüp diyemeyiz, ama yine de amacı ayni idi: oteller ve çalışma tesislerin arasında çabuk bağlantı. Ayrıca, kış aylarında sporcular dışarıya çıkmadan, havuz, kondisyon, sauna gibi yerlere gidebilecekler.

Burada Aziz Başkanımıza bir tavsiyemiz olacak: sportif sahaların yanına mini futbol oynanabilecek bir salon yapılması, onu da otellerden tüp geçit ile bağlanması çok faydalı olur. Böylece ocak ayında 2. Hazırlık döneminde hem irtifa ortamında hem de kar ve soğuktan etkilenmeyerek, takımlar hazırlıklarını kaliteli yapabilecek.

Devletimizin bu konuda yapabilecekleri var. Gereken izinleri, Düzce Valiliği ile kiralama yılı olarak 50-ye düzeltilmesi ve her türlü maddi yardımlarını esirgememeleri gerekir. Bu tesis sportif alanda Türkiye’nin gururu, reklamı olacaktır.

Tabi ki, Aziz Başkanın eseri, babeğı…


                                                                                                            Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar