12 Haziran 2015 Cuma

COPA AMERİCA’DA ROL ÇALMA SAVAŞLARI

         



44. Copa America başlar başlamaz, tüm Dünya dikkatini çekmeye başardı . Gözler iki favori takım, Brezilya ve Arjantin üzerinde, Neymar ve Messi’nin bu sefer ayrı  cephede karşı karşıya ne gibi harikalar yaratacaklarını herkes merakla beklemektedir. Her iki takım turnuvanın mutlak favori olduklarından, doğal olarak iki futbolcudan da baş rol beklenmektedir. Bunlar geniş taraftarlar kitlesinin düşünceleri, ama uzmanların kafalarında farklı düşünceler var. Her iki futbolcu uzun ve yoğun sezon sonrası ‘’şarj’’ olanağı bulamadıkları için, bu yarışta sezon boyu sergiledikleri futboldan uzak kalacakları yönde düşüncelere sık rastlanmaktadır.
Bir gerçek vardır ve o Arjantin takımın kupanın mutlak favorisi olmasıdır. 1993 yılından beri kazanamadıkları kupayı bu sefer ‘’Gauçolar’’ evine götürmek istemekteler. Messi şakasına da olsa, Neymar’a genç olduğu, kupayı Brezilya’ya götürme şansının ileride de olacağı, bu sefer kesin Buenos Aires’e gitmesi gerektiğini, söylemiş. Ama görünen o ki, Neymar bu uyarıyı dikkate almayacaktır.
Arjantin yeni hocası Martino ile en-büyük zaafı yine savunma hattı gözükmektedir. Buna karşılık hücumda korkutucu şekilde güçlüler. İyi bir Messi ile, hiç kuşkusuz, 2011 yılında çeyrek finalde veda ettikleri kupayı, bu sefer kaldırmak niyetindeler. 

Brezilya takımı, geçen yıl hezimetinden sonra çok sayıda değişikliklere uğramış, yeni hocaları Dunga ile, 10  galibiyet  serisi yakalamış durumdalar. Bu kupayı  evine götürmek, milyonlardan özür anlamına gelmektedir. Bu sefer takım kaptanı olarak tüm yük Neymar’ın üzerinde olacaktır.

Arturo Vidal, Alexis Sanchez ve Claudio Bravo gibi oyuncular, Neymar ve Messi’nin rollerinden çalmak isteyecekler, onları gölgeye itip, kendileri kendi evlerinde kupayı vermek istemeyecekler. Şili takımı çok motive, hocaları Jorge Sampaoli’nin elinde her mevkide en-az bir yıldız futbolcu bulunmaktadır.

Kolombiya hocası Jose Pekerman’ı şu anda gizli de olsa, tüm meslektaşları kıskanıyordur. Sebebi ise şu an tam anlamı ile, yıldızlar topluluğu bir takıma sahiptir. Üstelik geçen yıla nazaran, Radamel Falcao gibi bir yıldız yarışa tam kapasite ile hazır durumdadır. Kötü geçen sezonun burada pozitife çevirmek isteyecek, bunun için  James Rodriquez ve Juan Cuadrado yardımcı olacaklardır. Jackson Martinez bu orkestraya ilave olması, Messi ve Neymar'dan rol çalmak isteyen kadro tamamlanmış olmaktadır. 

Edinson Cavani sezon boyunca Zlatan İbrahimovic ile kavga etti, hatta uruguaylı ‘’bana mani oluyor!’’ demişti. Şimdi durum çok farklı,  Suarez cezalı, Forlan eksik durumdalar. Böylece, tüm yük Cavani’nin üzerinde, 2011 kazandıkları kupayı yine kazanmak isteyeceklerdir. 

Perde açıldı, sıra futbol sanatçılarda!


                                                                                                          Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar