17 Haziran 2016 Cuma

BOY AYNAYA BAKMAK

                     








 Euro 2016 sayesinde  bizim ayaklarımız yere  basmasa bile, kendimizi dev aynada görmeyi geçici de olsa, kesmekteyiz. Daha doğrusu, sporda hangi çağda yaşadığımıza bakabiliyoruz. 
Hayır, kesinlikle Avrupalı’ların yaşadıklarında yaşamıyoruz. E, Avrupa Birliğine giremedik, ama kıtayı bir tarafımızdan ‘’ısırmaktayız’’… Buna rağmen her şeyimiz farklı, spor kültürü, anlayış, teknoloji gibi kavramlarda binlerce ışık yılı geride, futbolun kendisinde o kadar olmasa da uzaktayız.

Erkek gibi kavga bile edemez, yüz-yüze onlar gibi  çarpışamıyoruz.

İzlandalı’lar yılda 10 ay buzlar içinde yaşayıp, Adapazarı kadar nüfusu ile, bizden çok, ama çok ileri gitmişler. Arnavutluk futbolda bizden çok daha modern, yürekli durmaktadır. Düne kadar Enver Hoca’larına güler fıkralar üretirdik…
Bir tek gelen taraftarlar renkliliği açısından onlarla baş eder, onlar gibi tribün manzaraları görebilmekteyiz. Burada büyük katkı Avrupa'da yaşayan insanlarımızdadır.

Biz ise, Passolig yanında her maçtan sonra hakemler ile uğraşmaktayız. 80 milyon nüfuslu ülkemizin en-yetenekli erkek çocukları futbolda olmasına rağmen bu manzara,  gerçekten bizi derinden yaralamaktadır.

Doğru, biz hangi çağda yaşamaktayız?

                                                                                                Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar