7 Haziran 2016 Salı

AKILLI OLMAK, HESAP ZAMANI-5 (KAMP YERİMİZ...)











Büyük açılışa bir kaç gün kala, Euro 2016 futbol şampiyonasına katılacak takımların kamp güzergahlarına geçerken, milli takımımız da kendi seçtiği kamp yerine yerleşmiş durumda. Takımımız Güney Fransa’da Cote D’Azur bölgesinde, Marsilya’nın 50 km. dışındaki Dolce Fregate Provence Otel’de kalacak.

Böyle uzun kalma süreçte, özellikle küçük detayların maç sonuçlarını etkilediğini düşünülürse, kamp kurma yerlerin çok dikkatli, her taraftan düşünülmüş olması gerekir.

Birinci öngörülen husus iklim olanaklarıdır. Sporcuların geceleri klima kullanılmadan serin, çok önemli uykuları sağlıklı olmalıdır. Deyim yerindeyse, geceleri yorgan ile yatmalılar! İyi bir toparlanmanın ön koşulu derin ve sağlıklı uykudur. Marsilya'nın Akdenizinde bu zamanda maalesef bunları gerçekleştirmek, klima kullanmadan yapmak, imkansız gibi gözükmektedir.

İkinci düşünülmesi gereken husus ise, oynanacak maçlardan uzaklığı ve iklim benzerliğidir. Paris ve Lens hem çok uzak, hem de neredeyse kıta iklimine sahipler. Sadece Nice ise yakın ve iklimsel olarak uygun bir yerdir. 2. ve daha sonraki aşamaların maç yerleri kıta iklimi hakim olacağı düşünülürse, bu açıdan millilerimizin seçimi çok uygun gözükmemektedir.

Takımımız bir ay çıvarında kalacağı düşünülürse, boş zamanları dolduracak, onları olaylardan, gerilim ve stresten biraz olsa uzaklaştıracak yerleşim yeri olarak kaldıkları yer uygun gözükmektedir. Antrenman sahaları ve kondisyon çalışma yerlerinde bir sorun yoktur. Denizin tuzlu suları her maçtan sonra millilerimizi toparlayacak, çok kalabalık olmayan yerleşim kasabası sosyal ihtiyaçları karşılayacak seviyededir.

Euro 2016 kamp yeri seçiminde tüm yukarıda sayılan temel şartları barındıran çok uygun bir yer var -Annecy! Üstelik, şehrin yüksek bölgelerinde kalınsaydı, yaklaşık 1000m. rakımı takımımıza o silahı bonus olarak verecekti…Annecy Alpler'in eteklerinde, İsviçre sınırına çok yakın bir kasabadır. Havalimanı mevcut, takım her maçına son anda gider, vurur, hemen geri dönerdi! Böylece, iklim ve rakımsal uyuma gerek kalmaz, herkesin gizli veya açık takdirini alırdı. Bilimselliği, zekası, performansı milyonlarca hayran kazandırır, maçlarına 1:0 önde çıkardı…


Hiç şüpheniz olmasın!

                                                                                                           Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar