3 Aralık 2019 Salı

SPORCU BESLENME - YENİ, SON TRENDLER


                            








Antrenman planlaması, malzeme ve diğer ayrıntılardan sonra, gıda rejimini düşünmen gerekecek. Tam faydalanman için...

Doğru diyeti bulman için bazen aylar geçmesi gerektiğini, unutmaman gerekir. Ona uyum sürecini ayrı ilave etmen  gerekecek.

Sporcuların bir çoğunun diyetinde işlenmemiş gıdalar, sebze, meyve, et, kuru yemiş ve değişik gıda takviyeleri mevcuttur.

Tüketilen gıdaların doğru oranını bularak, vücudunu daha canlı ve sakatlıklardan uzak tutacaktır.
En-yaygın hatalardan biri, gıda kalorisini ani ve fazla azaltmaktır. Gıda tüketim tekrarı ve alınan kaloriler toparlanma sürecini yakından etkilemektedir.

ANTRENMANDAN ÖNCE tüketim senin yakıtındır. 3,5-1,5 saat önce dengeli bir tüketim tüm antrenmanda seni ayakta tutacaktır. Yumurta, meyve suları en-tercih edilenlerden olurken, portakal ve nar özellikle, kan basıncına olumlu etkilerken, fiziksel ve ruhsal durumunu iyileştirmektedirler.

ANTRENMANDAN SONRA çabuk toparlanma önemlidir. Protein ve yağ yüklü gıdalar uzmanların tavsiyesidir. Yağlar eklemler için önemli olurken, derin uykuya katkı sağlamaktadır. Somon, avokado, kaliteli sızma yağ tam isabet sayılır...

Karbonhidratları genelde kontrollü tüketim olarak tavsiye edilir. Uzun enerji kaynağı olarak sporcuların tüm durumlarını pozitif etkiler. Tam tahıllı ekmek, müsli çeşitleri, bazı köklerde tam isabet bulunmaktadır. Antrenmandan önce son 2 saat karbonhidrat tüketmemeye alış!
Proteinler, özellikle elit sporculara, kas kütlelerini belli seviyede tutmaları için önemlidir. Özellikle antrenmandan sonra...





Et, süt ürünleri, yumurta, balık, sebze, kuru yemiş protein kaynaklarıdır. Konsantre olarak, tozlar sadece güvenilir firmalardan tüketmeye özen göstermeli, çeşitlemelerden faydalanmalısın.

Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar