1 Eylül 2015 Salı

FATİH TERİM’İN YÜKSEK PİLOTAJ TEKNİKLERİ





3 ve 6 Eylül tarihlerinde, Konya’da Milli Ulusal takımızı ardarda 2 çok önemli sınav beklemektedir.  İlk önce Letonya ile karşı karşıya gelecek, daha sonra ise,  Hollanda ile çok çetin geçecek bir maç beklenmektedir. Bu maçlardan maksimum puanlar almamız mecburi olduğundan, Milli takımlar teknik sorumlusu Fatih Terim ve ekibi çok ciddi çalıştıklarını bariz bir şekilde görünmektedir.

Birincisi, maçı geleneksel İstanbul statlardan Anadolu toprakların içine, yani Konya’ya alınması, Fatih Hoca’nın niyetini hem biz, hem de rakipleri hemen anlamışlardır. Bu çok kuvvetli mesajın içeriği dolu olduğunu 45.000 seyirci geldiklerinde daha net göreceklerdir.

İkincisi, tamamen fizyolojik açısından, konuk takımlarını zora sokulabilecek bir sınavdır. Konya yükseklik rakımı 1000m. çıvarında olduğu bilinmektedir. Kıta, kuru iklimini  konuk her iki takımı da fazla zorlayacağı bir gerçektir.

Bizim takım bu gece saat 24.00 sularında Konya’ya ulaşacak, otellerine geçecektir. Maç saatine kalan  33 saat  futbolcuların rakım uyum moduna geçmeden ilk maçımızı oynamış olacağız. Bu deniz seviyesinde ikametgah eden futbolcular için geçerlidir. Diğer, daha yüksek rakımlarda, Ankara, Kayseri, Eskişehir, Sivas, hatta Antep gibi yerlerde takımlarda oynayanlar için önemi yoktur. Onlar fiziksel, uyum acıdan bu maçta problemsizdir.

Daha sonraki günlerde, Hollanda maçına kadar, takımımız Konya’da kampta kalacak ve yükseklik uyumunu tamamlayarak( 5.-6. gün) asıl meseleyi halletmeye çalışacaktır. Futbolcuların organizmalarında fiziksel yükleme dışında hiç bir süreç olmayacak, yani gereksiz uyum süreçleri ile meşgul olmayacaklardır.

İşte Fatih Hoca’nın ince ustalığı, işte galibiyetleri hazırlayan ince detaylar. Konuk takımlar Hoca'mızın Şemazen dansını izlerken, takımımızın ayakta olduğunu yeniden doğduğunu anlarlar...

Hakikat alemine geçtiğimizi anlarlar!





                                                                                                Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar