28 Ekim 2015 Çarşamba

NE EKERSEN ONU BİÇERSİN




Ülkemizde bir çok futbol antrenörü, durmadan usanmadan ağlamaktadır.Mesleklerine saygı yokmuş, devamlı işlerine son veriliyormuş, diye… 

Avrupa’ya bakıldığında, bu mesleğin oralarda da nankör olduğu görülmektedir. Oralarda da antrenörden netice aranmakta, özellikle takım futbolcuları ile uyum güdülmektedir.La Liga’da Levante ve Las Palmas De Gran Canarya, Serie A-da Carpi, Bundesliga’da BorussiaM ve Hoffenhaim, Premier Liginde Liverpool ve Aston Villa’nın antrenörlerine, daha ilk 2 ayda son verilmiş durumda.Hatta Chelsea’nın en-kıdemli ve şöhretli hocası Mourinho bile bu yazı yazılırken, işine son verilmiş ihtimali yüksektir!

Yine bize dönülürse, Süper Ligimizde benzer manzaralar görülmektedir. Hocalarımız ağlamaktansa, kendilerini geliştirmek, çeki düzen verilmeli, teknik ekiplerini güçlendirmelidir. Diyet borçlarını ödemeleri için başka yollar bulmalı, etrafında işine yarayacak elemanlar ile kuşanmalılar. Takımın değişik problemlerini çözebilecek, ekstrem durumlarda ışık tutabilecek uzmanlar ile çalışmalı, örneğin eski takım arkadaşı, hocası diye ekibine dahil etmemeli. Kendilerine tartışmasız biat edecek, sadece ‘’siz bilirsiniz, efendim!’’diyebilecek elemanlarla yola çıkmamaları bilmeleri gerekir.Özellikle gittikleri Anadolu kulüplerinde, kendi hareket ve davranışlarına dikkat etmeli, futbolcularına hayat tarzları ile örnek olmalılar. Oralarda her adımları kulüp yöneticilerine rapor edildiğini unutmamalı, futboldan başka şeylere konsantre olmamaya dikkat etmeliler.

Kısacası, netice almadan çalışmak isteyenler, ağlamaktansa, gitsinler kendilerine başka meslek bulsunlar!

                                                                                   

                                                                                                                Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar