13 Ekim 2015 Salı

ARDA MUCİZESİ

  


Sadece birkaç ay önce her futbolcunun hayalini süsleyen, Barcelona transferini gerçekleşmiş, FİFA  yasağına rağmen, resmi maçlara çıkamasa da, takımın antrenman-eğitim sürecine, kentin havasına katılmıştı. Sezonun başlarında, Luis Enrique ağır  ve yeni sistemine alışma sürecinde sakatlık gibi problemler yaşasa da,  eylül ayında, ilk iki Milli maçta da katkısını yapmış, ayakta alkışlanmıştı. Özellikle Hollanda maçında, futbol çevrelerine kendini konuşturmuştu.

Daha sonraki bir ayda Barcelona antrenmanlarına alışmış, bireysel kondisyon ve becerilerini yukarıya çekebilmiş, çok önemli Çek maçında adeta resital yapmıştı! Her şeyden önce özgüven, tapa hakimiyet ve tabi ki o çalımdan sonraki asisti tüm dünyayı hayrete düşürdü.
 Herkesin kafasında ‘’bunları sadece antrenman ile, maçlar oynamadan nasıl yapabiliyor?’’ sorusu dolaşmaktadır, hala...Bilmeyenlere hatırlatalım; Arda’nın  bu sezon, şu ana kadar sadece 3 resmi maçı vardır, onlar da Milli takımımızın maçlarıdır. Dördüncüsüne bu akşam Konya’da İzlanda’ya karşı çıkacak, katkısını verecek, takım lideri olduğunu bir kez daha gösterecektir.

Gerçekten, tüm bunları Arda Turan nasıl yapabiliyor?
Herşeyden önce, Arda çok yüksek seviyede futbolcu, hatta dünya yıldızıdır. O tür yıldızlar kişisel kondisyon seviyelerine çok çabuk gelirler ve özellikle tanıdıkları takım arkadaşları ile uyumu kaybetmeleri zor olur. Maç kondisyonlarında eksiklikler olsa bile, topu ayakta tutma, çalımlar ile adam eksiltme, gol asistleri vermelerinde problem olmaz. Onlar için az maç oynamış, eksik antrenman yapmış gibi gerçekler, görevlerini yerine getirmekte zorlanmazlar. Tıpkı atletizmin sönmeyen yıldızı Usain Bolt gibi...2 yıl boyunca  sadece 2-3 yarış yaparak Dünya şampiyonasına çıktı, ama altınları kapıp, rakiplerini yine üzmeyi başardı.

Burada Fatih Hoca’nın hakkını, Arda’ya inanarak, güvenerek, her şeye rağmen onu oynatması ile, verilmesi gerekir! Dünya’da benzer durumlarda kaç antrenör sporcusuna güvenir, oynatır? Belli ki, bu güvende sadece hisler değil, bilim ve tecrübe vardır. Benzer rasyonel ve ilerici hareketler yabancı hocalardan görmüştük, ama  bu seferki yerli mucizesi  göğüslerimizi kabarttı.

Haydi, Arda!


                                                                                                Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar