27 Aralık 2015 Pazar

EVİNDE ANTRENÖRLE YAŞAYAN YILDIZ




Beşiktaş’ın genç futbol yıldızı Gökhan Töre sportif hayatının belki de en-doğru hamlesini yapıp, Almanya’dan kendine özel bir antrenör getirtti. Bu olay kendi takımında futbolcu arkadaşları tarafından şakalara neden olsa da, özellikle Gökhan için son derece akıllı bir hamleydi. Self kontrolü oldukça gerilerde biri için, günde 3-4 saat antrenman zamanı gözetimi çok yetersizdi…Geri kalan kocaman 20 saati de kontrol altına almak, özellikle geçen yıllarda yaşanan bar, otel ve bilinmeyen onlarca tehlikeli hadiseden sonra, yapılacak en-mantıklı hamle bu gözükmektedir.
Bakalım özel koç neleri raylarına sokup, düzeltiyormuş!

İlk önce, sporcunun hedef ve amaçlarına göre bir günlük antrenman, beslenme, toparlanma ve özel hayat planı yapılmaktadır. Anatomik, sağlık ve hematoloji raporlara göre, gereken düzenlemeler uygulamaya sokulur. Beslenme, sakatlık önleyici hareketler onların en-çok bildikleri yerlerdir. Yapılan futbol antrenmanların analizleri, zaaf yerleri, fazlalıkları tespit edilir, işlevsel durumlar kontrol altında tutulur. Yıllarca gelişimi duran bazı fiziksel niteliklerinizin bu durumdan çıkıp, ilerlemesini sağlanmaktadır. Özel koç sporcunun hedefine giden en-kısa yolu tarif edip, kontrol etmekle görevlidir. Motive etmek onun öbür adı olup, kendi ilerlemenizin görmenize ve daha önemlisi sabırlı olmanızı terbiye etmektedir. Kısacası, özel koç her gün kendinizi yenme dersleri vermektedir. Acılara her gün olmasa da, sıkça sarılabilmeyi öğretmektir.

Bu meyanda, Gökhan Töre tüm yıldız futbol adaylarına örnek olacak bir sporcudur. Beşiktaş ve Milli takımızın hedefleri doğrultusunda paralel hareket eden bir futbolcu herhalde, Fatih Terim gibi bir pedagog ve üstadın gözünden kaçmayacaktır!


                                                                                                                    Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar