30 Aralık 2015 Çarşamba

AKILLI OLMAK, HESAP ZAMANI

           



2016 yılında, hiç kuşkusuz futbol hayatımızın en-önemli forumu Avrupa Şampiyonası olacaktır. Biz türkler, Avrupa Şampiyonalarına başka bakmakta, fazladan önem vermekteyiz.Oralarda başarılı olmak, bize ekstra keyif pompalar...
Milli takımımız bu savaşta hem saha, hemde kulis mücadelesi vermek zorunda. Aslında bunlar birbirinin ayrılmaz parçalarıdır, ayrı tutarsan, birini ihmal edersen, başarılı olman imkansız gözükmektedir.

Saha savaşının en-büyük kozu, iyi hazırlanmaktır. Süper ligimizin son maçları 22.mayıs'ta oynanacaktır. Bu son maçlar 1 hafta geriye alınırsa, Milli takımımız için 10 hazirana kadar daha rahat bir hazırlık, daha doğrusu son detaylari daha net belirleme şansı yaratılacaktır.

Saha savaşında başarılı olmak için ikinci kuralı, güçlü ve geniş kadro ile gitmektir. Son gittiğimiz Avrupa Şampiyonasını hatırlamamız yeterlidir. Dar kadro yüzünden finale çıkamadık, elimize gelen şansı harcadık…İşte burada kulis çalışmaları ile bağlantılar olmaktadır. Bir Fernandao’yu örneğin, türk statüsüne geçirmek için, sadece vatandaş yapmak yetmiyor. FİFA-dan onay da gerekiyor.

Grup elemelerimizde son 4-5 maçımızı hatırlayalım! Eğer o maçların sadece birisinde çok net bildiğimiz ‘’katil’’hakem gelseydi, biz 2-3 gün yazar, çizer, daha o kadar örneğin fransız mallarını boykot edip, unuturduk. Tabi, Avrupa Şampiyonasını da…

Michel Platini’nin gitmesinden sonra, futbolun her alanında yolumuz açıldı ve bu bizim için net bir işaret olarak algılanmalı. 26.şubatta yapılacak FİFA Başkanlık seçimlerden önce rüzgarın esiş yönünü çok net algılamalı ve gereken hamlelerle yeni Başkan’ın yanında yer almalıyız. Rüzgarın yönünü dedik de, onu artık ilk okul çocuklar bile algılamış durumda. USA ve İngiltere’de öğrenim görmüş Ürdün prensi Ali bin El-Hüseyin hiç kuşkusuz Dünya futbolun yeni başkanı olacaktır. Onu desteklemek ve yanında olmak bizim futbol konforumuzu çok etkileyecektir.

Çinli’ler ne iyi demişler: ‘’Değişim rüzgarları esince, aptallar duvar örer, akıllılar ise, yel değirmenleri yaparmış’’



                                                                                                                    Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar