21 Aralık 2016 Çarşamba

FENERBAHÇE’NİN KAMP ALERJİSİ





Sezon başındaki kamp komedisinden hiç bahsetmeden geçelim ki, hakkında çok konuşuldu, eleştirilmişti... Şimdi devre arasındaki o küçük fırsatı büyüterek, değerlendirmek yerine, yine ‘’kısa çop’’ çekilmektedir.

Dick Advocaat ve ekibinden bunu beklemiyorduk…Bizzat kendileri ‘’12 kuyudan su taşıyarak’’, sayısızca ''yama'' yapıp, takımı aylarca ayakta tutmaya çalıştılar. Tuttular da…Kucaklarında buldukları sezon başı boşluğu ellerinden geleni ile, kapatmaya çalıştılar. Milli ve bir çok haftalarda ilave çalışmalarla takımın eksik olan fiziksel niteliklerin seviyesini artırmaya uğraştılar. Devre arası onlar için bir nimet, büyük bir fırsat gibi durmaktaydı…

Durmaktaydı, ama maalesef, artık durmuyor! 06 Ocak, Antalya’da başlayacak hazırlık kampı sadece 6 gün sürecek!? Buna kamp denilebirse…Hani ‘’bir hava alayım’’derler ya…
Bir kere, kamp yeri Antalya olarak seçilmesi yine kötü bir seçenektir, zira özellikle ocak ayında oralarda fazla yağmur yağmaktadır. Mersin yer olarak çok daha isabetli olurdu, ama bu kadar ince noktalara inmeyelim! Malum, futbol camiası ince işlere karşı alerjisi vardır…

Takımın son lig, Trabzon maçı 26.12.2016 tarihinde yapılacak ve futbolcular o kocaman 11 gün( 6.01 kadar) Yeni yıl, Christmos nedeni ile dinlenmeye bırakılacak. Muhtemelen ferdi antrenman programı ellerine tutuşturalacak…O sürede yarısı planları uygulayacak, yarısı kilo alıp, nefes nefese kendilerini Antalya’ya atacaklar.
Antalya’da 6 günde tüm eksik vazifeler çözülecek, İstanbul'da rötuşlar yapılıp, lige ‘’bomba’’ gibi girilecektir!? Buna inanan varsa, parmak kaldırsın!

2. yarı ilk lig maçı 15.01 tarihinde, ocak ayı boyunca, Kupa ile beraber, toplam 4 maç var. Sezon sıkışık, diyorlar…Daha iyi ya, o zaman, Ocak ayın tamamı ile Antalya’da ol! Oralarda maçlarına git, gel! Sıcak ortamda, ailevi problemlerinden uzak antrenmanlarını yapar, güneşli günlerin fazlalığını kullanıp, toparlanmanın, yenilenmenin, antrenman performansın artışlarından faydalanırsın. İster kumda, ister mis gibi ormanda koşturur, kaplıcalarda rahat uzanırsın.Kısacası, adam gibi hazırlanırsın. Korkma, ilk maçlarını kaybetmeyeceksin! 3 puanlık sistemde kaybetsen, ne yazar?

Fenerbahçe kulübün özellikle son 17 yıldır bir hedefi vardır.UEFA kupasını kaldırmak, şampiyon olmak arzusu belirgin bir şekilde gözükmektedir. Aykut Kocaman döneminde bu hedefe oldukça yaklaşılmıştı…Maalesef bu ‘’cüce’’hazırlık ile, İstanbul'a  hemen sokulma ile, imkansız gözükmektedir.

Yine makyaj, yine yamalar bizi beklemektedir, anlaşılan…

Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar