24 Haziran 2019 Pazartesi

MİNSK ATLETİZM FORMATI ÜZERİNE











Minsk’te Avrupa atletizm müsabakalarını izleyenler belki şaşırmış, yarış formatını çözememiştir.Onlar için yardımcı olmaya çalışalım, anlayamayan sevemez, diye...

Minsk'teki Oyunlarda, “Dinamik Yeni Atletizm” adı verilen alışılmadık, karmaşık bir yarış formatı kullanılıyor. Dört gün içinde, her biri altı ekibin katıldığı yarışlar yapılacak. Final 28 Haziran’da olacak.
Yarışlar şu tür programlardan oluşmaktadır: 100 metre (erkekler ve kadınlar), 110 metre engeller (erkekler) ve 100 metre engeller (kadınlar), uzun atlama ve cirit atma (kadınlar), yüksek atlama (erkek), karışık bayrak 4x400 m (2 erkek ve 2 kadın). Bu tür takımların her birincisinde birincilik için 12,  10 - 2. ve ardından 8, 6, 4 ve 2 puan kazanılır. Sonuç olarak, bir takip yarışı şeklinde, karışık bir bayrak düzenlenmektedir. İçinde, modern pentatlonda olduğu gibi, sporcular bir engelle başlar. Her kayıp nokta başlangıçta 0,333 saniye gecikme değerindedir. İlk etap - 800 metre (erkek), ikinci - 600 metre (kadın), üçüncü - 400 metre (erkek) ve nihayet 200 metre (kadın).

Pazar gününe dört eleme yarışı planlanmıştı.Galipler ve takip yarışından önce en çok puanı alan yarışmacılardan gelen iki takım yarı final aşamasına katılır. Kalan 18 takım ise, 25 Haziran’daki çeyrek finalde savaşmaya devam edecek.

Ancak, eleme maçları sırasında ferdi madalyalar mücadelesidir. Kazananlar ve ödül kazananlar, tüm atletlerin sonuçları her bir aşamada karşılaştırılarak belirlenir. Bu yüzden isimlerini bulmak için, günün son dördüncü yarışın biteceği gecenin geç saatlerine kadar beklemek zorundasınız.

İlk kapışmada, 8 türün sonuçlarının ardından Almanya en yüksek puanı aldı - 77. Yunanistan arkasında kaldı - 65, Macaristan - 57, Kıbrıs ve Slovakya - her biri 49, İsviçre - 39. Sonrasında, Almanya’nın atleti, Yunanistan rakibinden 4 saniye önce başladı. İkinci etabın sonunda, Yunanistan ve Macaristan'dan koşucular, neredeyse Alman kadın atletini yakaladılar, ancak takımdaşları güçlüydü ve avantaj sağlandı. Sonuçta, Macaristan takımını ikinci bitirdi.

İlginç kadar, heyecanlı...

Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar