31 Aralık 2014 Çarşamba

DEVRE ARASI

     


Bu hafta sonu son maçları ile 1. Devre sona erirken, takımlarımız 2. Devreye daha verimli olmaya, hedeflerine ulaşmaları için 3 haftalık bir hazırlık evresine gireceklerdir. Antrenman biliminde bu evreye motorik niteliklerini yükseltme evresi  denilir ve amacı kuvvet, sürat, dayanıklılık gibi uzun lig maratonunda seviyesi düşen bu fiziksel nitelikleri tekrar yükseltip,  2. Devreye daha diri girmektir. Futbolda bu evre, ligine göre 3 ila 5 hafta sürer. Bizim Süper Lig’imizde bu yıl 3 hafta sürerken Premier Lig’inde böyle bir ara hiç yoktur. Ada’da takımlar bu tür problemlerini ‘’hareket ederek’’ çözmeye öğrenmişken, ülkemizde 3 haftalık ara sakatlıklara, yorgunluğa ve yeni form tutmak isteyenlere çok yararlı olacaktır. Yeter ki, kullanmasını bilesin...

Devre arası hiç kuşkusuz, en çok  yorgun, formu düşmüş BEŞİKTAŞ takımına yarayacaktır. Kısıtlı kadrosu ile, sık sakatlanan futbolculara hem tedavi imkanı, hem dinlenme, hem de ufaktan yeni yüklemelere girilecektir. Aslında forma girmiş, fakat uzun maratondan dolayı sonunda kaçınılmaz olarak düşen bir takım için çok kolay bir süreçtir. Hiç forma girmemiş takımlara göre, Beşiktaş’ın yapması gereken sadece bir ‘’bataraya şarj’’ etmektir. 2.Devre’de sadece  1 Milli ara olacağından, takıma rotasyona girebilecek daha 1-2 futbolcu transfer edilmeli, Bilic’in ‘’hızlı trenine’’girmelidir. Ayrıca, 1.Devre takım fiziksel uyum başarısını göstermesine rağmen,  beyin hücre yenilenmesinde özellikle boşluklar sezildi, o konuda çalışmalara odaklanması gerekir. Bu konuda ilerlemeler takımda hem fiziksel yorgunluğun daha iyi üstesinden gelecek, hem de takımda futbolcu kavgaları yok edecektir...

GALATASARAY takımı için de devre arası sıralarını izaha getirmek, yeni hocaları ile antrenman yapmak, alışmak açısından faydalı olacak. Yerli futbolcuların özellikle forma girmek, verimleri artırmak açısından son derece önemli bir evre, fırsat gibi gözükmektedir. Avrupa’da maçları olmaması, takımı tamamen haftadan-haftaya konsantre edecek, geniş kadro avantajı ile, hedefe gitmeye çalışılacaktır.

FENERBAHÇE için devre arası çok meşakkatli geçmek zorunda! 1. Devre boyunca takımın bir türlü forma girememesi taraftarlarını üzerken, 2.Devre daha yoğun ve gergin geçeceğinden, bu problemi çözmelidir. Çözmesi için de en-çok zamana ihtiyaç duyacaktır. 24.01. tarihinde Kasımpaşa maçını riske ederek, hazırlık evresini 4 haftaya çıkarabilse, şansı var gibi gözükmektedir...İsmail Kartal takımını neredeyse bir ay  antrenman yüklemelerini artırabilse, takımın forma girme şansını artırır, o zaman da bu kaliteli ve tecrübeli kadroya kimse dayanamaz! Özellikle  tek cephede ve taraftarları ile kucaklaşan bir Fenerbahçe’ye zor kafa tutulur!

Son derece dinamik, enteresan, dramatik sahnelerle dolu bir 2.Devre bizi beklemekte, TV önünde mi, yoksa arenalarda mı yerlerinizi alacaksınız karar sizin, ama kesinlikle kaçırmayın, diyoruz!
İYİ SENELER!


                                                                                                Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar