4 Aralık 2014 Perşembe

DİNLERİ İMANLARI PARA

            


Boşuna ‘’kazanırken ne kaybettiğini bilmez’’ dememişler…Özellikle endüstriyel futbolun acımasız rekabet ortamında sık sık görülen manzara, ‘’savaşta her şey mübahtır’’ misali, takımların sermayeye karşı kendilerinden verdikleri  ödünleri hayretle okunur, görünürdür.

REAL MADRİD dünyanın en-zengin kulübü unvanını var gücüyle savunmaya çalışırken, arap bankanın astronomik sponsorluk teklifine karşın, asırdan fazla eski logosundaki haçı silmek zorunda kaldı! Böylece, son derece gururlu ispanya taç monarşi sembolü  açık elli arap sponsoru keyfi  yüzünden silinmiş oldu.

BARCELONA ebedi rakip olarak geriye kalmayıp,  115 yıllık formasını yıllık 55 mln. Euro karşılığında değiştirmek kararı aldı. ‘’Nou Camp’’ta neredeyse askeri rejim ilan edilmesine rağmen, Barca kulübün başkanı ‘’Nike’’ ile anlaştı, bundan böyle formalar firma tarafından dizay edilip, belirlenecektir. Katalan kulübün yöneticileri hesaplarını yanlış yapmışlar olmalı ki, taraftarlar şimdiden o formaları boykot etmeye başladı bile…


Taraftarlar isyan etmekteler, ama kimin umurunda- önemli olan milyonlar aksın, kasalar dolsun. Dünya futbol pazarın kazanması için amansız bir savaş var ve o savaşta her şey mübahtır. Kulüplerin  açgözlülüğü yüzünden kaybedilen kendi yüzleri ve kimlikleri birileri tarafından unutulmuştur.

Onların fiyatı yoktur!


                                                                                                            Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar