23 Kasım 2014 Pazar

GAZİANTEPSPOR'UN 2.HATASI

                      




Gaziantep takımı akıl dolu bir hazırlık yaptıktan ve yaklaşık iki buçuk ayına rüzgarı arkasına aldıktan sonra, yaptığı 2  futbol dışı ‘’basit hatalar’’dan dolayı, rakiplerine yaklaşık 5 puan bırakıverdi!

Birinci hataları, hatırlayacaksınız sezonun hemen başında, ilk milli arada Eskişehir ile yaptıkları o gereksiz hazırlık maçı ile yapmışlardı. O günlerde yüksek rakımdan geleli yaklaşık 10 gün olmuştu ve futbolcuların organizmaları başka bir adaptasyon süreç ile meşgul oluyordu…O süreçte değil hazırlık maçı, deyim yerindeyse, satranç maçına bile çıkmamaları gerekirdi! Çıkarak zaten yüklü bedenlerini bir de fiziksel yükü ilave etmişler, daha sonraki evinde oynadıkları lig maçında Erciyes’e 2 puan bırakmışlardı. Yani, yaptıkları o hatanın anında cezaları kesilmiş, iyi giden işlerine, kendi kendine çelme atmışlardı.

Daha sonra, her şey düzelmiş, rüzgarları yine hep arkadan esmeye devam ediyordu.Hatta Fenerbahçe deplasmanında o talihsiz, aleyhlerine verilen penaltı olmasa, puan veya puanlar ile kucaklaşabilir, ligin iyice zirvesine yerleşebilirlerdi.

İkinci hatalarını ligin 10. Haftasından önce, Konya deplasmanına 2 gün önce gitme ile yapılmış, dervişlerin şehrinde artık her şey futbolun diğer unsurlarına kalmış, kısacası mucize gerekirdi. Konya stadın rakım değerleri 1100 cıvarında gözükürken, yaklaşık 2 misli daha alçak yerden oraya 2 gün erken gitmek,  futbolcuların  o rakıma uyum süreçlerini başlatılmış, maç esnasında ‘’2 cephede’’ savaşmak demektir. Ve ceza hemen kesilir, işler düzgün giderken, ağır yenilgi alınıyordu…

Futbolda basit hatalardan dolayı alınan yenilgilerin yanı sıra, dışından yapılanlardan da bir o kadar zarar görülür. Takımlarımız bir an önce bu tür hatalardan kendilerini korumak amaçlı ile, bu konularda bilgisi, tecrübesi olan danışmanlarla çalışmaları gerekir. Antep takımı o tür hizmet kullansaydı, şimdi puanı fazla ve morali tavan yapmıştı. Herkes onları parmak ile işaret eder, alkışlardı.

Bu hayatta en- pahalı şey tecrübedir, derler…



                                                                                                Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar