5 Kasım 2014 Çarşamba

BU MAÇ KAÇMAZ!

                 



Cuma günü Gaziantepspor bir diğer formda olan takımı, Akhisar’ı konuk edecek. Bir nevi Anadolu derbisi deyebilir, son derece çekişmeli bir maç bizi beklemektedir. Puan tablosuna baktığımızda her iki takımın iddialı olduklarını görünmektedir. Galibiyet durumda Akhisar takımı maç fazlası ile Süper Ligin lideri olurken, Gaziantepspor hedefi olan ‘’ilk 5’’e büyük bir adım atmış olacaktır.  Sadece bu durum maçı  cazip kılmakta, tribünleri doldurmaya yetecektir.

Ev sahibi Gaziantep bu sezon çok kaliteli ve akıllıca hazırlık dönemi geçirdikten sonra, irtifa kampının ‘’rüzgarını’’ arkasına almış, meyvelerini toplamakla meşguldür. Takım kendinden emin, formda  ve başarılıdır. Futbolcularına son model fiziksel testleri uygulayan Okan Buruk, adeta bir kaptan gibi gemisini her zaman sakin limanlara ulaşmasını bilmektedir. Bu maçta karşısına çıkacak tek problem ‘ Üst-üste iki maç evinde kazanması zordur!’’ yazılmayan kuraldır. Bakalım Okan Hoca bu sefer, özellikle  maçın 2. yarısının son bölümlerinde skorda denge varsa, riske girip, galibiyet arayacak mı?

Akhisarspor için bu maçın stratejisi daha kolay, özellikle 2. yarıda skor ne olursa olsun, Mustafa Hoca galibiyet için tüm riskleri alması gayet normaldir. Üç puanın  getirisi, şanı çok yüksektir ve  buna değerdir…

Takımda ayrıca, golcü Gekas ve Bilal’in performansı merak edilirken,  Saidi’nin tamamen geçmemiş sakatlığı teknik heyete problem yaratabilir. Trabzon maçında o ‘’topallayan’’ deparları Burundi’li futbolcunun tedavisi daha ‘’sağlam’’ yapılması gerektiğini, adeta haykırmaktadır.
 Gaziantep deplasmanına giderken, 600 metrelik  rakım da olsa, şehre doğru zamanda gitmeyi, deniz ikliminden kıta iklimine gittiklerini unutmamaları gerekir.



                                                                                                Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar