19 Kasım 2014 Çarşamba

REAL MADRİD'İN YENİ ''BUM-TAKA'' SİSTEMİ

            


Bu yılki Real Madrid takımın niyetini anlamak için  fazla müneccim olmamıza gerek yok. Tam 13 seri galibiyet ve güzel oyunuyla belli ki, ‘’kraliyet ‘’ takım Avrupa'da 11. Şampiyonluğa uzanmak istemektedir. Oysa ki, sadece 2 ay önce takım tereddütlü performansı ile taraftarlarını üzmekteydi…
Takımın futbolcuları, doğal olarak yeni bitmiş Dünya şampiyonasından dolayı hazırlıklarına geç başlamış, yeni form kazanmalı için sadece zaman gerekiyordu. Bu gerçeği net bilen Ancelotti sakin tavırları ile, herkesi etkilemişti.

Geçen sezon Angel de Maria, Alonso ve Mesut Özil’i kaybetmesine rağmen, uygun sistemi bulunca, kimse emsalsiz değildir tezini gözler önünde sermeyi başardı. Gareth Bale sakatlığı bile ‘’beyaz baleyi’’ durduramdı. Aslında, Carlo’nun doğru sistemi, yani ‘’BUM-TAKA’’yı bulmasına sebep olmuştu.
Real Madrid’in ideal sistemi, yani 4-4-2  oynamaktadır. Orta sahada oynattığı o karenin fiziksel  ve denge kapasiteleri tavan yapmış gözüküyor. Üstelik yeni transfer Kroos pas isabetinde tüfek atıcıları sporcularla kıyaslanacak duruma gelmiştir. Mordric süper form yakalamış, İsco ise topu ayağında sanki istediği kadar tutabilir hissi vermektedir. Üstelik, sahada onu izleyenler fazladan motive edilmiş tazıya benzetmektedir. James sol ayağını gittikçe artan tempo ile fazla konuşturmaya başlayınca, takımın orta sahası inanılmaz işlevsel oluverdi.

Hücumda Cristiano ve Karim Benzema’nın uyumuna ‘’Kuğu gölü’’ balesinde baş rol oynayanlar bile hayretle bakarlar. Dünya şampiyonasından daha erken dönen ve sakatlıklarla boğuşan Ronaldo, profesyonelliğini konuşturup, gollerini sıralamaya başlamış, Karim Benzema’nın kendine gelmesini uzun beklemesine rağmen, muradına ermiş durumdalar. Karin ‘’güncellenmiş’’ formunla her rakibe karşı kimseyi affetmeyen ‘’canavara’’ dönüşmüş gözükmektedir.

Ezeli rakipleri Barcelona oyun stili ‘’tiki-taka’’dan  çok daha  güzel, başarılı bir oyun sistemi izlemekteyiz. Madrid’li takım çok daha aksiyon, durdurulması zor bir stil ile piyasaya çıkmış durumdalar. Aktif iki arka savunma oyuncusunu da ilave edersek, kaliteli ses sistemi ile izlenen bir aksiyon filmine benzetebiliriz.

Kurşunlar odamızda dolaşmaktadır -BUM-TAKA-BUM-TAKA-TAKA...


Not: Bu yazı bir müddet once yazılmış olduğundan, Mordric'in talihsiz sakatlığı yoktu!



                                                                                                Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar