10 Kasım 2014 Pazartesi

KOYUNUN OLMADIĞI YERDE KEÇİYE ABDURRAHMAN ÇELEBİ DERLER

            İNGİLTERE PREMİER LİG

          



Premier lig üç puan sistemine geçeli, ilk 10 maçta 18 puan toplayamayan takım şampiyon olamadı. Bu istatistik veriye göre, bu yıl şampiyonluk şansı sadece Chelsea, Sauthampton ve Manchester Sity’de var. Tabi mucize olmaz ise… 

Bu yıl dedik de, Premier lig bu sezon gerçekten sıra dışı, beklenenden çok uzak. Arsenal-sıradan, bitmek bilmeyen sakatlıklar ve verim alınamayan futbolcular ile doldu, taştı, Tottenham- cılız, Liverpool- topa fikirsiz vuruşlar ve şuursuz koşmalar, Manchester United- büyük iddia ve maddi olanaklar, hoca olarak  ‘’ordinaryus’’ aldılar, ama top rakipteyken hala ‘’panikatak’’ geçirmekteler. Manchester Sity zaman-zaman oynayıp, aldıkları ücretlerin ancak 10% hak etmekteler. Burada tabi, şu anda dünyada belki de en-iyi santrfor olan Aguero’yu dahil edilmemek gerekir.

Chelsea takımı diğerleri normal futbolunu oynasalardı, sıradanlaşıp, göze batmazdı. Ama bu fon üzerinde gerçekten ‘’uzaylı’’görünmekteler. Diego Costa’nın sakatlık problemi olmasa, Mourinho gibi zeki biri, lig sonuna kadar maçlara değil de balık tutmaya gitse, yine şampiyon olurdu. Olurdu da, Şampiyonlar Liginde Maribor gibi takımı yenemediler. Önemli maçta yarım milyar dolarlık takımı beraberliği korumak zorunda kalırken izlemek, insanın tuhafına gitmektedir.
Premier lig dünyanın en-kaliteli ligi derler, ama bunu test eden Şampiyonlar ligi başka şeyler söyler. Chelsea takımı hala 2. tura bilet alamaması, diğerlerin performansları bariz rekabet edemeyecek olması, herşeyi açıklamaktadır. Premier lig dünyanın en-rekabetli ligi olabilir, ama asla en-kaliteli diyemeyiz. 

Şimdiye kadar ‘’büyüklere’’ göre şansı olmayan takımlar, şimdi büyük alkışlar, hürmet hakketmekteler. Sauthampton, Stock Sity, West Ham, Swansea gibi takımlara Ada’da bakışlar değişmiş, hatta QPR kendi ‘’eski model’’ hocası ve oyun stili ile alkışlar toplamaktadır.

Ne diyelim? Yaşasın Charlie Austin!  


                                                                                                       Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar