6 Kasım 2014 Perşembe

BRİTANYA ATLETİZM OLİMPİYAT PROGRAM'I




Britanya Atletizm Federasyonu 2014-2016 hazırlık programında yer alan sporcu listesini açıkladı. Temel kriter olarak Olimpiyat ve Paralimpik oyunlarda madalya kazanma şansı görüldü. Program ‘’Spor-Loto’’ tarafından finanse edilirken, iki temel seviye tespit edildi:

1.     Podyum ümitleri - Rio 2016 madalya kazanma şansı olanlar. Burada Mo Farah, Jessica Ennis gibi toplam 20 atlet bulunmaktadır.
2.     Potansiyel podyum - Tokyo 2020 madalya kazanabilecek atletleri görmekteyiz. Genç yetenekler grubunda toplam 39 sporcu tespit edilmiştir.

Ayrıca, toplam 18 atlet ‘’Olimpiyat meşalesi’’ fonundan ilave maddi destek alacaktır!

Sporda politikası olan ülkeler böyle, önünü görerek hareket ederken, insana yatırım yaparlar. Büyük Britanya Atletizm federasyonun  sporcu teşvik politikası yeni bir şey değilken, yıllar önce Demir perde zamanında Doğu blok ülkelerinde gördüğümüz ve bizzat faydalandığımız sistemdir. Yani, Sporda Güneşin altında fazla değişen şeyler yoktur. Sadece, dünkü öğrenciler artık patron olup, yeni dünyaya, sporda modayı dikte etmekteler.  

Bize gelince, ilk önce Dünya spor tarihinin 3. dönemi geçiş sancılarından oluşan yaralarımızı tedavi etmek zorundayız. Ayakta kalıp,  daha fazla kişisel suçlamaları kesip, uyum süreçlerimizi hızlandırarak , eski mevzilerimize ulaşmayı hedeflemeliyiz.

Daha sonrası kolay…

                                                                                                              Ertan Hatipoğlu




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar