25 Ağustos 2015 Salı

FENERBAHÇE'NİN İŞLEVSEL PROBLEMİ

             



Fenerbahçe belki Dünyada yüksek rakımda kamp tesisleri olan tek kulüptür. Ne yazık ki, bu nimeti tesis açılışından beri kulübün futbol takımı bir türlü kullanamıyor. Ersun Hoca’dan beri 12 gün kalma tarifesi  anlaşılamaz neden veya nedenlerden bozulmuyor, sporcuların antrenman faydası görecek 3 hafta süresine, ilginçtir, kimse yanaşmıyor…

Takım hemen deniz seviyesine, sıcağı, neme ve kirli havaya sokuluyor, oradaki nimetlerden anlaşılamaz bir biçimde kaçılıyor. Neticede, verimsiz antrenmanlar, klimalı kondisyon merkezlerinde vakit kaybetmek, gecelerde kesintili uykular, toparlanmadan ertesi gün saunada gibi antrenmanlar…
Oysa ki, takım yukarıda kalsa, serin ortamda antrenmanlar yapar, ailevi problemlerden bir nevi uzak kalacaklardır. Akşamları ise, yorganlar ile yataklarına girip, uykularını doya, doya alacaklardır.

İstedikleri maça, hazırlık veya lig olsun, helikopter kiralayıp, dakikalar sonra ulaşır, maçı oynayıp, tekrar tesislere dönülebilirdi. Yurt dışı maçlarına yine helikopter ile İstanbul havalimanına gelinir, uçağı binip, saatlere Dünya'nın en-uzak noktalarına ulaşılırdı.

Kısacası, yaklaşık 2 ay, yani bugünlerde son verilecek bir kamp dönemi yapılmalıydı…Çeşitleme aranıyorsa da, ilk 20 gün yurt dışında yüksek bir yerde kamp yapılabilir, daha sonra ‘’Topuk yaylası''na geçilebilirdi. Her türlü tıp, kontrol ve araştırma, ayrıca sakatlıklar, 2 saatlik İstanbul'da bir kaç günde yapılabilir, tekrar yukarıya dönülebilirdi.

İstanbul’a kesin dönüşte uyum süreçlerine dikkat etmeli, milli arayı kullanarak, futbolcuların yeni mekanı, yanı Fenerbahçe  Samandıra tesislerine göre, ayarlanabilirdi.

Yukarıda çizdiğimiz model hazırlık dönemi yapılsa, özellikle bu kadro ile, problemsiz hedeflere ulaşılırdı. Hiç kimsenin de ‘’takım yeni, uyum için zaman gerekir!’’demesine gerek kalmazdı. 

Çıkış yolu var mı, var! Tüm yapılamayanları bundan sonra, hareketli bir biçimde inşa edilebilir, takımı istenilen işlevsel seviyeye getirilebilir. Ama çok daha zor ve sakatlık riski yüksektir.

Her şeyin bir zamanı var, çünkü...



                                                                                                            Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar