11 Ağustos 2016 Perşembe

MİCHAEL PHELPS 2168 YILLIK REKORU EGALE ETTİ!








Amerikalı sporcu sadece bir buçuk saatin içerisinde 20. ve 21. Olimpiyat şampiyonluğunu kazanarak, herkesi hayretlere düşürmeye devam etmektedir. Bu rakam inanılması zor bir rekordur.

Michael Phelps’in rekorları burada bitmiyor. Yüzmede ilk altın olimpiyat madalyasından 12 yıl sonra, yine kazanan ilk insan oldu. Ayni zamanda su sporlarında en-yaşlı olimpiyat şampiyonu olan sporcu oldu. Bu kategoride eski rekor, 96 yıl önce, Havai’li efsane sörfçü Duke Kahanamoku’ya aitti.

Burada gayri resmi, ama son derece ilginç bir rekor daha var…
Ferdi olarak, kazanılan 12 adet altın madalya bizi…antik döneme götürmektedir. Rodos’lu Leonidas millahtan önce 2. Yüz yılda 12 kez şampiyon olmuştur. Kendi çağın en-büyük atleti bilinen Leonidas 4 Olimpiyatta 3-er koşuda, toplam 12 altın madalya kazanmıştır. Branşları şöyle: sprint (stadiy), dualos ( daha uzun, yaklaşık 400m.) ve oplitodromos ( askeri malzeme ile koşu). Tarihçiler sporcuyu antik dünyamızın en-büyük sprinteri olarak kabul etmişlerdir. Ayrıca, Leonidas en-çok kez Olimpiyat şampiyonu olan sporcu olarak bilinir. O zaman altın madalyalar yerine palmiye yaprakları verildiği, hatırlatalım…




Şimdi tüm avantaj, Phelps’in ellerinde. Daha 2 ferdi branşı kaldı…Eğer onlardan sadece birisinde şampiyon gelebilirse, Leonidas'ı gerçekten tarihe gömecektir!


                                                                                                Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar