3 Eylül 2016 Cumartesi

QUO VADİS SPOR?

     





Olimpiyat oyunları zamanında evlenmek, taa 1964 yılında başlıyor.Tokyo 1964 Olimpiyat sırasında ünlü Bulgar jimnastikçi Nikola Prodanov ve atlet-uzuncu sevgilisi Diana Yorgova evlenme kararı almaktalar. İyi, güzel, ama Tokyo’da kilise olmadığından, Olimpiyat sembolü, 5 halkanın önünde nikah kıymak istemekteler. O zamanki IOC başkanı Avery Brundage olaya olumlu baktıktan sonra, çift evleniyor. Hatta başkan onların şahidi olmakta, Japon İmparatoru bizzat  gençleri tebrik etmektedir. O uzak yıllarda bırakın flaş haberi, olay neredeyse yılın sansasyonu olmuştur.

Özellikle son yıllarda, Olimpiyatlarda erkek kadına teklif etse, medyanın umurunda olmuyor. Bunun yerine hemcinsli evlilikleri manşet yapıp, insanların gözlerine sokmaktalar. Geri kalan haberler doping, eski numunelerin kurbanları, mutasyona uğramış atletler…Bir de tabi, sahtekar spor idarecileri. Onlardan da fazla türemiş görünmektedir. Kocaman adamlar, sahte bilet satışları, doping ile yakalanmış sporculardan rüşvet almalar, kocaman sponsorları dolandırma ile uğraş vermekteler. 2 yıla yakın bir zaman ''araştırılan'', listesi yayınlanmış, 100% belli yakalanan, ama ruşvet ile kurtulan atletler! Üstelik Rio 2016 da yarışıp, birşey olmamış gibi, yüzsüz..

Politik hedefleri uğruna sporu alet ettirenlere ne denmeli? Bu güzelim forumlarda soğuk savaş rüzgarlarını estirmeye izin verenleri ne yapalım? Kimler kimleri suçluyor, bir bakarmısınız!

Yıldız sporcu  ve  belli ülkeler vatandaşı değilsen, kısacası dekorda fon olmaya mecbur bırakılırsan, yarışı ayni çizgiden başlamazsan, katiyen sporcu olman mantıklı mı?


Bu dünya nereye gidiyor, acaba?


                                                                                                  Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar