19 Eylül 2016 Pazartesi

SPORDA SOĞUK SAVAŞ DAHA NE KADAR SÜRER?







Fancy Bears, Ruslardan oluşan bir internet hacker grubudur.Kısa bir zaman önce, daha kimselerden tahmin edilmeyen, bir çok şampiyon hakkında şok bilgileri tüm Dünya’ya yaymaya başladı. Daha doğrusu, bilinen, fakat boyutu ve çarpıcı ayrıntıları bilinmeyen bilgiler…

Bu yayınlar Rusların intikam hareketi olarak görülmesine rağmen, her soğuk savaşta gibi, inkar ilk başvurulan bir gerçek olduğunu hatırlatmaktı. Ağırlıklı olarak, USA ve Britanya’lı sporcuların ‘’kirli çamaşırları’’ ortaya atılmış, doğal ise, neden sakladınız, sorular havada uçuşmaktaydı. Rusya devlet Başkanı Putin bile olaya dahil olmuş, o da haklı olarak bir çok sorulara, çifte standartlara parmak basmaktaydı.

IOC Rus sporcuların büyük bölümü, Paralimpiklerin tamamen Rio’dan atması, bugün gelinen noktanın bir evresiydi. Aynen soğuk savaşta gibi, karşı hamle gecikmiyor, bu sefer karşı taraf zarar görmekteydi.

Şimdi herkesin kafasında bu durum ne kadar daha devam edecek sorusu dolaşmaktadır? Bunu anlamak için yıllar önce, gerçek soğuk savaş yıllarına dönmemiz yeterli olacaktır. Her iki taraf  biri silah endüstrisinde, ekonomik göstergelerde problem yaşayıp, diz çökmedikçe, soğuk savaş devam edecektir. Yeni hamlelerden sonra yenileri gelecek, her iki taraf, diğerinden üstün olmaya, Dünya sporuna egemen olmaya çalışacaktır. İlerleyen aşamalarda yeni ittifaklar, her iki tarafa dahil olmaya devam edecek, çok daha şiddetli hamlelerin gelmesi kaçınılmaz olacaktır.Kısacası, bu fırtına daha sürecektir!

Karşılıklı hamleler spora daha da zarar vermeye devam edecek, politik uğruna yapılanlar spora da yaralar açtığı gibi, açmaya devam edecektir.

Biz Türkiye olarak, bu savaşta yokuz, ama yine de bu dönemi en-az zarar ile, ülke çıkarları doğrultusunda hareket etmek zorundayız. 

Aynen  siyasette gibi…

                                          Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar