23 Temmuz 2017 Pazar

SİZİNKİ CAN, BİZİMKİ PATLICAN MI?

                                              





Şu, USADA ve benzerlerine yaptıklarına bakın! Öyle uzun, uzun gerilere değil, şuracıkta son 6 ayda ‘’yumurtlamalarına’’bakılması yeter…Eski gaflarını, ‘’masaj jelinden geçti’’, ‘’makyaj malzemelerden  tuttu’’ gibi komik savunmalardan, yüz kez yakalanan atletlerini kısa sürede piste sürmelerinden, oldu bittilerden, ali-cengiz oyunlarından değil, son icraatlarına bakmak, yeterlidir.

Gil Roberts ve Shaun Barber komedi tiyatrolardan, fantezi ve egzotik dolu, kabul gören savunmalarından haberdar olduk. Başka ülkelerde bu savunmalara çocuklar bile inanmaz, uzun uzun gülerler. Ama gelin görün ki, o ‘’prensipli’’, temiz sporcuları koruyan USADA yetkilileri, yakalanan atletleri 4 yıl dinlendireceklerine, kısa zamanda piste geri göndermekteler.

Cuma akşamı Monako ‘’Diamond League’’800m. kadın yarışını izlerken, Ajee Wilson performansı muhteşemdi. Öyleydi, ama bize sporcunun 11.02.2017 tarihinde New York Millrose yarışlarından sonra alınan ve pozitif çıkan numunesini hatırlattı…Zeranol maddesi çıkmış, fakat etten geçmiş savunmasını kabul görmüş, 4 yıl uzaklaştırılacak olması gerekirken, sadece o tarihte kırdığı USA rekoru sayılmadan yarışmaya devam etmişti!?

Mart ayında başka bir komedi daha sergilendi.USA çekiç rekortmeni, Gwen Berry, US şampiyonasında vilanterol trifenatate maddesi ile yakalanıyor, ama ‘’asmatik ilacı atıcıya ne etkisi var’’denilip, 3 ay sonra yeniden pistlere dönmesine izin veriliyor. Oysa ki, bu maddenin karşılığı 4 yıl mendir. Fark etmez, atıcı, koşucu mu…

İşin başka enteresan tarafı, USADA aklama kararlarından sonra, her zaman başka atletlerin kararına itiraz için soluğunu CAS-ta alan İAAF, bu olaylarda ''kuzuların sessizliğini'' sergilemesidir. Yoksa, Monaco'lu memurlara egzotik, fantezili ve komik savunmalar daha inandırıcı mı gelmektedir?


Yukarıda yazılan yasaklı maddelerden dolayı onlarca atlet, sporcu cezasını çekmiş veya çekmektedir. Rus sporculara yapılan zülüm ortadayken, bu rahatlık nereden acaba?Buradan USADA yetkililere şunları sormak gerekli oldu artık; Beyler, siz bizden, tüm dünyadan daha milliyetçi misiniz? Sizinki can da, bizimki patlıcan mı?


Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar