26 Nisan 2019 Cuma

BURAK YILMAZ'IN TEK YOLU


                                   




Burak Yılmaz son yıllarda topraklarımızda yetişen en-kaliteli forvet oyuncularından biridir. Geç yaşta gelişimini hala ilerleten golcü, bir taraftan büyük şansıdır. Daha uzun devam edeceğin işaretidir...
Özellikle 2. yarıda o güzel golleri ile, hem Beşiktaş, hem de Ulusal takımımızı sırtlamaktadır.

Kazandığı o yüksek sportif form o kadar belli ki, şutları, kafa veya bacak, yüksek yüzde ile, rakip ağlarını doksandan vurmaktadır. Daha yüzüne bakılınca, bildiğimiz o küçülme, duruluk ve tazelik, kısacası her şey onun sportif  formun zirvesini yakalamış ve sürdüğünü açıkça göstermektedir.

Antrenman biliminde bazı kanunlar var ki, onları pas geçip, devam edemezsin. Belki biraz uzatabilir, erteleyebilirsin, ama sonuçta orada ne yazıyorsa, o olmaktadır. Antrenman bilimi der ki, bir sporcu sportif formun zirvesinde en-fazla 6 hafta( 1,5 ay) kalabilir! Daha sonra kaçınılmaz olarak, formdan düşmeye başlar...

Bizim pratiğimize göre, bazı sporcuların formda kalma süreçleri 8 haftayı bulmakta, ama antrenman biliminde yazıldığı gibi, sonrasında tepetakla düşüşe geçilmektedir. Sportif formun uzatılması bazı faktörlere bağlıdır. Kişisel genetik kabiliyeti, uygulanan antrenman ve toparlanma bilgi seviyesi bunların en-önemleridir.

Burak Yılmaz’ın sportif formu, ligin 2. yarı maçların başlama tarihine bakılırsa, formun gelişimi de eklersek, 8 haftayı geçmiş olduğunu tespit bulunmaktayız. Zaten, formdan çıkma belirtileri son Sivas spor maçında görünmekteydi. Attığı o muhteşem frikik dışında pek etkili olamadı...
Burak’ın önünde şimdi acil ‘’bataryaları şarj etme’’ dönemi başlaması gerekir. Haziran ayı başında Milli takımı çok önemli iki maçı var...Oralarda diri, formda Burak maçların kaderini değiştirecek niteliktedir. 

Peki, Beşiktaş son 5 maçı ne olacak, diye haykırışı duyulmakta!?

Şampiyonluk yolunda Beşiktaş, ilk önce başka gölcüsü veya gölcülerine fırsat vererek, güvenmek zorunda.Burak’tan vazgeçmek, onu oynatmamak anlamına gelmemektedir. Golcü girecek, ama süre olarak daha az, daha tedbirli, daha ekonomik olarak...Zira ‘’bataryalar şarj döneminde’’ fiziksel niteliklerini yeniden yukarıya çektiği, çalışıp yorduğu için, onları sağlıklı ve tam kapasite ile, kullanamaz.


Bize ne, bizim için Beşiktaş önemli, Burak ‘’şarj-marj’’a girmesin, sesleri, aklın yolu tek diye, duyulmamakta...Zira bu durumda, formsuz Burak hem Beşiktaş'a, hem de Milli takıma ‘’yar olamaz’’!


Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar