3 Şubat 2015 Salı

ARA TRANSFER




Futbolda ara transferler hakkında olumsuz düşünenlerin sayısı fazla da olsa, her kış  Avrupa’da yüzlerce futbolcu adres değiştirmekteydi. ‘’Kaldırılsın, sadece zengin kulüplere avantaj sağlıyor!’’diyenlerin sayısı az olmamasına rağmen, acımasız rekabetin yarattığı ortam kimseyi dinlemez, transferlerini yapardı.

Ama diğer taraftan, özellikle Avrupa’da  yükselen ekonomik kriz ve FİFA-nın getirdiği yeni ekonomik kurallar, takımların ellerini bağlamış durumda. Premier Lig'in son transfer saati gelmiş, ama elle tutulacak hiç bir transfer haberini alamadık.. Bu konuda en-doğru benzetmeyi Gary Lineker ağzından çıkmıştı: ‘’ Transfer pazarın son günü de transfersiz kapatmak, krep günü krepsiz geçirmek gibidir!’’ Bu sözler tüm Dünya’ya yayılırken,  Ada futboldaki ‘’kuruluğu’’ açık anlatıyordu.
İspanya ve İtalya’dan da fazla ses çıkmazken, Almanya’da ise sadece  Andre Schürrle transferi  ses getirmiş, yüklü miktar para yer değiştirmişti.

Düne kadar şuursuzca transfer yapan takımlar, bugün adeta cenaze merasimdeki sessizliğe bürünmüşlerdir. Avrupa'da futbol seviyesi kendini inkar boyutlara gelmiş, yeni transferlere maddi kaynak bulamaz hale düşmüş görünüyor. Kısacası,  ağzınla kuş tut, o 100-150 milyonu alamazsın!

Süper ligimize bakarsak, son günlerde de olsa yine takımlarımız planladıkları transferleri yaptılar, sayılır. Ligin zirvesinde olsun, alt tarafında, kendini kurtarmaya çalışan takımlar çok ilginç ve bol sayılacak futbolcu aldılar. Balıkesirspor, Erciyes, Sivas, Akhisar kesenin ağzını epey açıp, en-az 4-5 transfer yaparken, Beşiktaş önümüzde yılı da düşünerek çok isabetli 3 nokta transfer yaptı. Galatasaray sessiz kalırken, Fenerbahçe almak istediği bir tek futbolcuyu alamadı…

Transfer harçamaları 12 mln. euroyu geçemezken, son yılların en-zayıf 2. ara transfer alışverişi oldu!


                                                                                                Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar