1 Şubat 2015 Pazar

DOĞAN GÖRÜNÜMLÜ SELÇUK ŞAHİN





Kolay değil, 819 gün sonra  sen çık ve rakip fileleri havalandır. 12 yılda toplam 20 gol atan emektar futbolcu, üstelik bunu 2. yedek girmeyen maçında başarabildi. Tek şut çekerek…Maç boyunca toplam 65 isabetli pas atarken, 81 kez topla buluştu!

Fakat, tüm otoriteleri şaşırtan, hayretlere sevk eden başka bir rakamdı. Selçuk Şahin maç boyunca tüm futbolculardan fazla koşmuş, inanılması zor, kocaman 12.353 metre katetmişti! Üstelik 34 yaşına ve maç eksiğine rağmen…Maç eksiği derken, öyle bir kaç maçtan anlaşılmasın; Selçuk yıllarca hep yedek girdi veya hiç girmedi! Hatta 2012 yılında UEFA Avrupa Ligi'nde Borussia Mönchengladbach'la oynadığı ve 4-2 kazanılan maçta son 6 saniye oyuna girmiş, bitiş düdükten sonra sosyal medyayı sallamıştı. Koşu mesafesi 2,5 metre, diye…

Bakalım Selçuk Şahin’in koşu mesafesi ne anlama gelir!

Her şeyden önce, futbolcunun genel fonksiyonel kapasitesi ve oradan toparlanma kabiliyeti çok yüksek bir seviyededir. Şu ana kadar çalışma kapasitesini realize edememiş, bireysel uyum kapasitesinin sınırlarını belirlememiştir. Burada bağlantılı olarak, Fenerbahçe takımın genel uyum rezervi de potansiyelinden uzak görünmektedir.

Selçuk Şahin’in anlık uyum rezervinden, yani Karabük spor maçın performansından, mevcut potansiyelini yukarıya çekme ihtimalin olduğu anlaşılmış, fakat ayni şeyi takım için net söylemek çok iddialı olur gibi gözükmektedir. Bu konuda sevgili İsmail Kartal çıkış yollarını daha fazla aramalı, mutlaka bulup, uygulamalıdır! Bu gibi problemlerin çözülmesi, yüklemelerin antrene potansiyelini ortaya çıkarırken, organizmanın uyum inşa olanaklarını zorlamaya şans vermektedir.

Selçuk Şahin 34 yaşına rağmen ‘’oto garajda durmuş’’ misali, ama icabında oradan çıkıp, yarışlar da kazanabilen bir otomobile benzetilir.

Doğan görünümlü Şahin gibi, bırakın takıma maçlar kazandırsın!

            


                                                                            Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar