20 Şubat 2015 Cuma

HAMZA HOCA’NIN MAÇ HAFTASI HAMLELERİ





Hamza Hamzaoğlu her antrenör gibi, kariyer boyunca hep öğrenecektir. Son hafta, yoğun kar yağışına rağmen, takımının antrenman ritmini bozmadı, uygun hamleler ile Sivas deplasmanına en-uygun bir şekilde hazırladı. Çarşamba ve perşembe günleri kar nedeniyle takımını kondisyon ve basket salonda çalıştırırken, aktif dinlenme yaptı, bugün (cuma) Sivas’a erken ulaşıp, teknik antrenmanını alttan ısıtmalı ‘’4 eylül’’ stadında yapacak. İki az yüklemeli antrenmandan sonra orta şiddetli, kamçılayıcı antrenman uygulaması, GS hocasına yakışır bir hamleydi…Böylece, hem imkansız ve tehlikeli olan İstanbul şartlarında futbolcularını korudu, hem de iki gün hafif antrenmanlardan sonra, teknik uygulayıp, takımını kamçılayacaktır. Aslında bu model haftalık antrenman daha fazla yorgun futbolculara uygulanır, ama Hamza hoca kötü hava şartlarını avantaja çevirmeye başarmış gözükmektedir. Özellikle maç haftasında takımın antrenman ritmini korumak son derece önemli olup, maça ‘’deparlanse’’ girmek hedefine daha rahat ulaşmak demektir.

Öbür taraftan, 1200 metre rakama futbolcuların organizmalarını uyum sürecine sokmayıp, yarın (cumartesi) maçını oynayıp, dönecektir. Hamzaoğlu burada da basit hataya yer bırakmamış gözükmektedir. Eğer, örneğin perşembe günü Sivas’a uçsaydı, 2 gün sonra, yani maç günü futbolcular, maç esnasında sadece rakiplerle değil, organizmaların uyum süreçleri ile mücadele etmek zorunda kalacaklardı! Bu konuda da genç hoca dersini iyi çalışmış, takımını kendi elleri ile madur bırakmamıştır.

Semih Kaya kardeşimizi de uygun bir şekilde kadroya almayıp, doğru hamlelerine devam etmiş, Rusların bir yazılmayan spor kanununa ‘’hasta, sakat sporcuyu yarıştırma!’’ riyaret ederek davranmıştır. Geçenlerde yaptığı hatasından ders almış, bir daha tekrar etmemektedir.

Tecrübeli antrenörler maça çıkmadan önce, sembolik ‘’100 soruya EVET cevap’’ vermek zorunda olduklarını bilmekteler. Eğer maçı kazanmak istiyorlarsa… Bu 100 sorudan sadece 1 tanesine HAYIR cevabı verirlerse, maçı alamayabilirler diye,  bilirler! Karşı takımın koçu hepsine EVET dediği için…

E, bu kadar doğru yapılan hamlelere insanın ‘’top futbolcularda!’’ demesi gelmektedir…

Tebrikler, Hamza Hoca!


                                                                                    Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar