31 Ocak 2015 Cumartesi

DERS ALMAK




Mino Raiola Dünya'nın şu anda en-büyük futbol menajerinden biridir. Elinde bir çok klas futbolcu var, ama  yetmiyor: FİFA başkanı olmak isterken, mali fonu ve binlerce parlak fikri var.

 Ünlü ‘’La Gazzetta dello sport’’ gazetesine, son röportajında bir çok teknik direktörü değerlendirirken,  Jose Mourinho için psikolog olan eşinden nasıl dersler aldığını anlatmıştı. Kendi eşi sayesinde takımları nasıl yöneteceğine, futbolcularına nasıl yaklaşacağına, hatta futbolcu geçmişi olmayışının boşluğunu başkaların ona hücum etmeden harekete geçmeyi, yani onlara ilk darbeyi vurmaya öğrendiğini, vurgulamaktaydı.

Raiola’nın anlattıkları Mou’nun neden büyük antrenör olduğunu açıkça göstermektedir. Sadece Jose gibi soylu insanlar birilerinden ders almayı kabul ederler. Yeter ki, mesleklerine faydalı olsun, onlar herkesten her şeyi almaya razılar. Bunların sayesinde her geçen yıl daha da ileri giderler… 

Gel de, gelelim Süper Lig’imizin  ‘’Mourinho’’larına! Bir çoğu öğrenmek değil, başkalarına dersler vermek isterler. Onlar antrenörlük mesleği kendilerinden başladığı düşünürler. Kullandıkları maskeler de aynen bunu göstermektedir. Akıl vermeye, ders öğretmeye kalkışanları, yerli ‘’Mourinho’’lar çabucak bitirirler… Onlar kendilerinden daha bilgili, futbolu anlayanlara karşı alerjileri var. Anadolu takımlarını yıllarca dolaşmaya, çok istedikleri yerlere neden gelemedikleri, gelseler de kısa sürede neden kovulduklarını bir türlü anlamamış gibi yapma durumları gerçekten traji-komiktir. 

Futbolumuz, özellikle son yıllarda neden o kadar zavallı olduğu açıklamalarından biridir…



                                                                                                Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar