19 Ocak 2015 Pazartesi

BİLİC'İN ŞARJMATİĞİ

           


Beşiktaş takımı çok yoğun geçen birinci yarı sonrası bulduğu kısacık arayı, açıkçası çok yetersiz gözüküyor, ‘’bataryaları şarj’’edemez düşünülmekteydi. 30-a yakın maç oynamış, çok başarılı bir devre sonucunda futbolcular yorgun düşmüş, cezalar, sakatlıklar üst üste gelmişti. Kolay değil, eksik mevki, cezalı futbolcular ve 3 cephede savaşmak, teknik kadro ve çoğu sporcular için belki de kariyerlerinde şimdiye kadar başlarına ilk defa gelmekteydi. 3 haftalık devre arası bu gibi durumda çok kısa ve yetersiz görünüyor, ‘’Toparlayamazlar!’’ düşünenlerin sayısı çoktu…

 Tüm bunlardan dolayı, Royal Cup turnuvası çok önemli bir gösterge sayılır, takımın durumu hakkında reel bilgi verecekti. Beşiktaşlı futbolcular aynen SOMA-Fenerbahçe turnuvasında gibi rakiplerini yenip, bu sezon 2. Hazırlık da olsa kupasını kazanıyor, taraftarlarınla kucaklaşıyordu. Bilic’in şarjmatik istasyonu  tam mesai çalışmış, topçularını hazır etmişti. Çocuklar gayet fresh, diri ve istekli göründüler.  Hücumda ve defansta deparları son derece çabuk, eksiksiz ve rakiplerini kıskandıracak kadar boldu. Altını çizmek gerekiyorsa, her iki sezon başında sırası ile Chelsea ve River Plate takımları dize getirdiler, kısacası sesleri çok koyu major çıkıyordu!

Burada Bilic ve ekibinin  ustaca çalışmaları, çeşitlemelerle dolu metot ve hareketler ile, bu sınavdan da alnı açık çıkacakları gözüküyor.  Kartal takımı aynen ‘’beni öldüremeyen güçlendirir’’ misali her geçen ay daha da yükseklere uçmaya başlamış, yeni transferler ve özellikle yeni yuvasını yaptığında, hiç kuşkusuz Avrupa’nın en-prestijli şemalarda uçacak, tarih yazacaktır.


                                                                                                                 Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar