13 Ocak 2015 Salı

TOTTİ BİZDE OLSA ÇOKTAN EMEKLİ EDERDİK





Geçenlerde futbol seminerinde konuşurken, Fatih Hoca Messi ile ilgili bir örnek vermişti. Kısacası Messi bizde olsaydı ne olurdu, diye anlamlı sormuş, daha sonra anlatmıştı... Oradan yola çıkarak, konuya bir başka açıdan bakmaya deneyelim!

Francesco Totti 38, De Sanctis 38, Buffon 38, Pirlo 36 yaşlarında! Hayır bu saydıklarımız İtalyan Futbol Federasyonun önündeki parkın şöhretler heykelleri değil,  birbirinin yakasına yapışmış, şampiyonluk mücadelesi veren iki takımın yıldızları ve baş rol oyuncularıdır. Baresi ve Maldini’nin yakın geçmişte 40-a kadar oynadıkları , hatırlatmaya gerek yok, herhalde.. İnter’li Sanetti de o yaşlara kadar oynamıştı.

Dikkat ederseniz, futbolcuları bol olan İtalya’dan bahsetmekteyiz. Bizde ise hem futbolcu yok, hem de çabucak emekli edilmeye çalışılıyor. Emre Belözoğlu 34 yaşında, bu yıl pas isabet oranı, maç sayısında ciddi iyileşme gözlenirken, futbolu bırakmaya davet ediliyor! Teofanis Gekas olayı ise daha komik; Yunan golcü
 34 yaşında, ama ülkemizde Samsunspor’a, yani 2. Lige bile layık görünmüş, ama kendine güvenen futbolcu oynadı ve hala fileleri havalandırmaya devam ediyor. Benzer durum bir başka santrforda, Hasan Kabze’de gözleniyor.Futbolcu 32 yaşında olmasına rağmen, daha 5 yıl önce ‘’kalemi kırılmıştı’’…Tugay Kerimoğlu ihtiyar diye küstürüldü, adam aldı başını Premier liginde kırkına kadar oynadı. Hem de, binlerce hayran bırakırken. Ya, Semih Şentürk’e ne diyelim? ''Nöbetçi golcü'' kendi kulübünden ayrılmak zorunda kaldı, yılmadı ve hala gol atmaya devam etmektedir. Sırf yaşı ilerlemiş, küstürülen futbolcu örnekleri çok!

 Peki neden bu muamele?  

Alt yapısı boşluklarla dolu gençler veya sıradan yedek kulübesinin‘’faili meçhul kahramanları’’ gelmeleri için…


                                                                                                  Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar