19 Nisan 2015 Pazar

HASAN'IN BALIKLARI

              



SURVİVOR ALL STAR yarışı epey yol almışken, iştirakçileri zorlayan katı kurallar, karakterlerini, niteliklerini ve becerilerini iyice belli etmektedir. Bu doğa şartlarında ayakta kalabilmek, rakiplerini dize getirmek her babayiğıtin harcı değildir. Hem fiziksel hem de beyinsel kendini ve takımını toparlama, bir sonraki yarışlara hazırlama oldukça zor bir iştir. Böyle zor şartlarda rakiplerinden sıyrılmak bir çok beceri, deneyim ister.

Haftalar geçtikçe, bedenler açlıktan güçten düşer, ayakta kalabilen sadece becerikli ve yolu bilenlerdir. Her ödüllü yarışı kazanamayacağınıza göre, beslenmek için alternatif yollar bulmak, yarışmacıların görevidir. Önlerinde balık dolu kocaman bir deniz varken, fırsatı minimum uğraş ile değerlendirmek gerçekten beceri işidir.

Gönüllüler takımında yarışan HASAN bu müsabakanın, gerçekten en-ilginç kişidir. 40 yaşının getirdiği olgunluk ile yanı sıra bir çok özelliği açıkça ortadadır. Takımının hem ruhuna, hem de midesine katkıda bulunmakta, kavgaların, gruplaşmanın en-büyük karşıtı olarak karşımıza çıkmaktadır.
İlk günlerde zıpkın ile, daha sonra serdiği ağ ile, yakaladığı balıklarla takımını aç bırakmıyor.Balığın kılçığı bile faydaları bilinirken, kendisinin insanlara katkısı, hele bu durumda, tartışmasızdır! Toplam 12 vitamininle, bedene enerji verirken, zihin yorgunluğunu kesin giderir. Yapısındaki demir sayesinde kan yaparken, özellikle fonksiyonel yarışlarda avantaj sağlar. Yoğun fiziksel ve psikolojik baskı günlerde Hemoglobin seviyesini düşürmez, kaslara giden oksijen oranını arttırır.

Hasan’ın takımına bir de ruhsal katkısı var. Kendi el becerisi ile bir gitar (!) yaptı ve geceleri şarkıları ile herkesi kendi düş ve hayallerine gönderecek, gibi gözükmektedir.

Takımın birlik ve beraberlik ruhu için ‘’dost evi’’ adında bir kulübe inşa etti ki, sadece adı çok şeyler anlatmaya yeter de geçerdir.

Kısacası, tecrübe, beceri, fiziksel ve ruhsal nitelikleri ile, Hasan Yalnızoğlu SURVİVOR ALL STAR'ı kazanması için mutlak favoridir. Onu zorlayacak rakipleri, fiziksel olarak az çok önde olsalar bile, toplamda Hasan’a yetişmeleri için daha 40 fırın ekmek yemelerini beklemeliyiz…


                                                                                                            Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar