16 Nisan 2015 Perşembe

SYNEPHRİNE





Uzun yıllar termojen feedburnerler  yağ yakıcı olarak kullanılır. Bir çoğunun çalışır, iş görüyor olması, onlara rağbeti arttırmış durumda. Feedburnerler ise birden çok madde içerirken, onların arasında en-popüler termojen synepherine’dir. Yapı ve etkisi ephedrine maddesine benzemesine rağmen, yağ yakımı açısından en-etkili sayılmaz. En-büyük artısı, benzeri ephedrine gibi doping olmamasına karşılık, benzer etkisi olmasıdır…

Synepherine natürel maddedir ve acı portakallarda bulunur. Natürel adı ‘’r-synepherine’’ olarak rastlanırken, alkaloit bileşen ve geri kalan amindir.
Sentetik olarak kullanımı geçen yüzyılın başında başlar.
Ağızdan alındığında 1-2 saat sonra etki zirvesine ulaşılırken, daha 2 saat yarım etkisini sürdürmektir. Burada dikkat edilecek husus, 150 mg. ve üstü kullanımda, çişte oktopamin seviyesini yükseltebilir, oradan da doping kontrol ‘’pozitif’’çıkabilir. Çişte oktopamin seviyesi 24 saat yüksek kalabilir, bir diğer dikkat edilecek husustur.

Synepherine Alfa 1 ve 2-reseptörlerine direkt etki ederken, Beta-reseptörlerine etkisi daha zayıftır. Kısmen etkisi 5-HT (serotonin) gibi neorotransmittere de ispatlanmıştır.
Fiziksel aktivitesiz bile günlük 50 mg . alındığında, yan etkisiz 70 kkal yakılır. Sempatik sinir sistemini etkilediğinden, enerji, dayanıklılık, konsantrasyon ve dikkati artırır.
Günlük 3 kez 10-20 mg. önerilen miktar olurken,  bazen antrenman kalitesini artırmak amacı ile, günde bir kez 50 mg. alınır.

Synephrine etkisi KAFEİN maddesi ile kombine edilir. Başka bilinen kombine ise JOHİMBİNE maddesidir. Yağ yakmak amacı ile yeşil çay ve forskolin ile kombine edilir.
Synephrine kendi kuzeni olan ephedrine ile kıyaslandığında,  etkisi daha zayıf olmasına karşılık, kombine edildiğinde kendi artılarını ortaya çıkartmaktadır. Bir kere, doping olmadığından, insan sağlığına zararı yoktur. Ephedrine gibi, insanı sinirli ve saldırgan yapmayışı bir başka arzulanan niteliğidir.

Ama yine de her termojenik gibi, yüksek dozlardan uzak durmak gerekir!


                                                                                                            Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar