3 Mart 2016 Perşembe

NAİM’İN DEPARLARI






Naim Süleymanoğlu ülkemizin en-başarılı, Dünyada sözü geçen nadir sporcularımızdan biridir. Herkesin ona saygı duyması, ‘’Cep Herkülü’’ gibi yakıştırmalar yapması, her zaman, özellikle Dünya medyasının ona hayranlığını göstermektedir. Mütevazi kişiliği ile fazla konuşmaz, uzak kalmayı tercih eder, ama konuşunca da etkisi uzaklara kadar gider...

İşte,  ülkemizin en-son sportif tespiti, yine ses getirecek türdendir. ‘’Bir ülkenin olimpiyatlarda iş yapacak kendi sporcusunu yetiştiremiyorsa, spor oralarda bitmiş demektir!’’ sözleri, ne kadar acı, ama ayni zamanda doğru oldukları herkesçe bilinen bir gerçektir. Ama Naim gibi bir Dünya ekolün söylemesi, boyutu ve işlevi açısından farklı olacağı, kuşku kaldırmaz bir gerçektir.

Yaklaşık 30 yıl önce, genç Naim’in Avustralya'dan Anavatanına kaçması, buradan da tüm Dünya’ya Bulgaristan’daki bize, Türklere uygulanan asimilasyon politikasını, işkenceleri anlatması akıllara gelmektedir... Çok çaba göstermelerine rağmen, hiç bir politikacı veya şahıs sesini bu kadar net ve yüksek duyuramamış, Dünya’ya anlatamamıştı. Bir Naim Süleymanoğlu bunu başarmış, Jivkov rejimi için çanlar tehlikeli çalmaya başlamıştı. Özgür Dünya Bulgaristan’daki olaylara el atmış, Türkleri daha büyük zülümlerden korumuştu. Naim sadece sporcu görevini değil, Milli kimlik koruma görevini de yerine getirmiş, milyonlarca hayır duası almıştı.

Büyük sporcular böyle; Az konuşurlar, ama konuşunca sesleri uzaklara kadar gitmektedir. Cep Herkül'ün son  sportif  deparı bize ister istemez Çin atasözünü hatırlattı: ‘’Bir ülkede küçük insanların gölgeleri büyüyor ise, orada Güneş batıyor demektir’’

                                                                                                                                  Ertan Hatipoğlu

1 yorum:

  1. Yetkin Dikinciler Barbaroslar Dizisinin Oyuncuları arasına girmiş. Sonunda herkes bu muhteşem oyuncuyu görecek. Yetkin Bey kesinlikle daha iyi yerlerde olması gerekiyor. Adamının sesi bile karizma.

    YanıtlaSil

En okunanlar