12 Mart 2016 Cumartesi

NEVZAT DEMİR TESİSLERİNDE TRUVA ATI







Ali Şen ağabeyimiz ‘’Dünya’da en pahalı şey tecrübedir’’derken, ne kadar haklı olduğu her fırsatta görülmektedir. Tecrübeli hocalar uçaktan bile belli olurken, akıllılar ise, bilmedikleri, ama son derece önemli konularda yardımcı olacak ekibe sahipler.

Beşiktaş futbol takımı, özellikle son 5 yılda çok fazla sakatlanan futbolcular ile başı hep dertte. Kötü antrenman sahasına bağlayanlar, eski futbolcuların ne sahalarda çalıştıkları ve yine sakatlanmadan sezonları kapattıklarını, hatırlatmak gerekir. Ama yine de, sezon başına denk gelecek şeklinde antrenman saha zemini değişti, her takımı belini büken sakatlıklardan kurtulduk zannedildi. Oysa ki, çözüm çok daha basit, hatta o kadar ki, elit sporun içinde olanların bir çoğunu ikna etmek deveye hendek atlatmak kadar zordur.

Nevzat Demir tesisleri son derece modern, dünyada bir çok takımların sadece hayal edebilecek bir antrenman tesisi. İçinde barındırılan kondisyon merkezi kısacası harikadır. Harikadır, ama içinde bulunan 3 adet çalışma makinesı, özellikle sürat içeren elit sporun tam anlamıyla ‘’Truva atı’’ dır. Merkezde  bulunan ve dolayısıyla sık kullanılan LEG CURL (BACAK BÜKME)MAKİNESI futbolcuların tam anlamıyla uzak, ama çok uzak durmaları gereken bir alettir! Bu makine body, fitness gibi uğraş verenler için faydalıdır, ama sık sık deparlar atan futbolcular için son derece tehlikeli, resmen arka uyluk (Hamstring) kaslarının spazm, çekme ve hatta kopmaya sebep olur. Nedeni ise, o alette çalışan futbolcunun arka adale kasları ‘’kısalır’’, top şeklinde olurken, oralara fazla laktik asit birikir ve sakatlıklara sebep olunur. Hamstring kaslarını güçlü tutmanın başka yollar, hareketler var. Bu makine değil! İnce gerçeği tecrübeli, konunun tam uzmanları bilir, onları çalıştıkları kondisyon salonlarında böyle makina görünmesi imkansızdır.

Beşiktaş takımında  acilen, sakatlıklı önleyici 1-2 uzmana ihtiyaç vardır, ama alınıncaya kadar Nevzat Demir’den o ‘’Truva atı’’nın atılması gerekir!



                                                                                                Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar