12 Temmuz 2016 Salı

BİR ERSUN YANAL GÜZELLİĞİ








Trabzonspor’un tecrübeli koçu Ersun Yanal bu yıl, belki de ilk defa takımını hazırlık olarak yüksek rakımlara götürmedi. Bunun yerine deniz seviyesine yakın, ama serin kampları tercih etti. Slovakya’nın Samorin kenti işte böyle bir yer…

Cumartesi günü futbolcularına izin verilirken, pazar günü basına kapalı olarak  çok ciddi, zaman zaman ‘’dramatik’’ sahneleri olan bir antrenman yaptırdı. Oraya sonra döneceğiz, ama sonrası çok daha mühim…

Pazartesi sabahı, kahvaltıdan önce, Ersun hoca klasikleşmiş, yenileyici antrenmanını devreye sokarak, takımına 45 dakika dinlendirici, 140/dak. nabzı aşmayan bir koşu yaptırıyor. Böylece, akşam basına kapalı yapılan çok yüklemeli antrenmanın yorgunluğunu atmış, çocukları günün bir sonraki yüklemelere hazır duruma getirmiştir.

Saat 10.30  2. antrenman olarak takımını kondisyon, fitness salonunda çalıştırarak, sürati temsil eden kas gruplarını güçlendirerek, 2 saat boyunca ter döktürmüştür. Burada göze çarpan, kondisyon çalışması teknik antrenmandan önce yapılması ve dönem olarak, daha önem verilmesidir.

Günün 3. Antrenmanı saat 17.00 teknik, top, taktik olarak yapılması ve antrenman günün böyle, heyecanlı kapatılmasıdır.

Söz verdiğimiz üzere pazar akşamına dönüyoruz ve o basından sakladığı antrenmanı açıklıyoruz. Bu antrenmanda Ersun hoca, herkesin taktik çalışması düşündüğü çalışma aslında topsuz, tipik atletizm antrenmanıdır. Süratli deparlarla başlayıp, uzun, süratte devamlılık koşularla her iki fiziksel niteliği ilerletmeyi amaçlayan bir yüklemeyle, futbolcuların deyim yerindeyse, pestillerini çıkartmıştır. İşte, bundan dolayı, Ersun Yanal ertesi sabah yenileyici, dinlendirici koşu ile başlamaktadır.

Antrenörlükte yüksek pilotaj tekniği Ersun Hoca’ya çok yakışıyor!



                                                                                                        Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar