27 Temmuz 2016 Çarşamba

MOURİNHO’NUN SABAH 6.30 ANTRENMANI








Çin'dehazırlık maçlarından sonra, 11 saatlik uçuş biter bitmez, ‘’kırmızı şeytanlar ‘’takımı soluğunu antrenmanda aldılar. Uçak sabah 5.30 Manchester’e indikten sonra, Mourinho’nun futbolcuları evlerine değil, direkt kendi Carrington tesislerine gittiler.

 

Mourinho bu hareketi neden yaptı? Bir ceza,  güç göstergesi mi, yoksa çılgınlık mı? Hayır, Jose bu emri takımın fiilen son 72 saat hiç bir antrenman veya maç oynamadığından vermişti. Pazartesi günü Pekin’de Manchester derbisi olacaktı, ama kötü hava şartlarından dolayı maç oynanamamış, üstelik maçtan önceki gün yolculukla geçmişti. Kısacası, takımı son 72 saat hiç bir aktivite yapmamıştı.

Kurt hoca 3 gün antrenman yapmayışın nelere yol açacağını iyi bildiği için, bu çılgın emri vermiş, böylece takımın raylardan çıkmasına izin vermiyordu. 3 gün antrenman yapmamak  süperkompensation (fazladan tamlama) sürecini aşmak demektik. Süreci aşmak, kondisyon veya form durumundan uzaklaşmak anlamına gelmektedir. Bunla bağlı olarak, antrenman-eğitim sürecinin kesintisiz (non stop) prensibini çiğnemek demektir.

Jose tüm bu ayrıntıları uçakta en-son düşünmüş ki, futbolcular iner inmez antrenman yolunu tutuyordu. Antrenmanda 30 dakika koşudan sonra, esnetici hareketler ve 1 saat fitness yaptırmış. Futbolcular memnun kalmamalarına karşın, Mourinho’nun yüzünde tebessüm, bir komutanın vazifelerini yerine getirme memnuniyeti varmış. 


Mourinho onun için ‘’spesial one’’!

                                                                                                                                Ertan Hatipoğlu



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar