29 Temmuz 2016 Cuma

ÇİLELİ OLİMPİYAT
















Prensip olarak, Olimpiyatlar büyük rekabetlere, heyecanlı sportif çarpışmalara meydan olmuşlardır. Onlar herkesin bir efsaneye dönüşecek bir fırsattır. Bazıları var ki, çoktan efsane olmuş, tarihte adlarını yazdırmış, yıldızlaşmışlardır. Her Olimpiyat forumunda böyle sporcular, değişik nedenler ile katılmamış, ama baktığımızda, Rio’da bu sayı ciddi boyutları almış durumda. Seçilememe ve sakatlık sebeplerin yanında bu sefer Zika virüsü, terror, suç çeteleri ve tabi ki, rus sporcuların cezalı olmasıdır.
 
Teniste Roger Federer, Maria Sharapova, T.Berdych, M.Raonic, Simona Halep, Feliciano Lopez, B.Tomic, Nick Kyrgios, R.Gaske gibi değişik nedenlerle olmayışı, ayrıca sakat olan Nadal’ın da durumu netlik kazanmaması, tenis olimpiyat turnuvasını neredeyse sadece kendi dünyası içindekilerinin ilgisini çekecektir.

112 yıl sonra Golf sporunu Olimpiyata dahil etmek iyi fikir gibi gözükse de, oradaki yıldızların çeşitli bahaneler ile eksik olmaları, ayrıca sahalarda kuş büyüklüğünde sivri sineklerin dolaşması, bu güzel spora ilgiyi ciddi azaltacaktır.

Bisiklete gelince, malum Tur de France bir çok sporcunun kuvvetini bitirirken, fazla bahane ileri sürülüp, yıldız bisikletçiler eksik olacaktır.

Halterde rusların atılması ile birlikte, yarışlar tamamen Uzakdoğu şampiyonasına dönüşmesi, izleme oranlarını çok düşürecektir.

Basketbolda USA yıldızları çoktan affını istemiş durumda.

Voleybol erkeklerde sakat yıldızlar, atletizmde İsinbayeva gibi efsanelerin olmayışı, şimdiden ilgiyi bitirmiş durumda. Usain Bolt’un kazanacak mı sorusu artık eskisi gibi, heyecan ve merak dolusu sorulmayışı, özellikle atletizm ve halterde fiilen net madalya sahiplerin yarıştan sonra bile belli olmayışları, insanları soğutmuş durumda. Rus atletlerin olmayışı, Olimpiyatı bir Panamerikan oyunlardan öte gidemez iddiasının altına bir çok otorite imza atacak kadar gerçektir.


Rio De Janeiro şehrin üstünde her zaman hz. İsa heykelin gölgesi düşer. Olimpiyat süreci tüm verilere bakılırsa, onun gibi çileli, çarmıha asılmış olacak!

Şimdiki Dünya gibi…



                                                                                                     Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar