5 Haziran 2014 Perşembe

ÇAKALLARIN SAVAŞI

Çakalların savaşı

Drogba ve Mesut Özil gibi bir yılda 3. kez form tutmak zorunda kalan futbolcular, "Sakatım" diyerek Dünya Kupası aşkına sezonu aylar öncesinden erken kapattı. Ama Brezilya gençlerin turnuvası olacak.

ERTAN HATİPOĞLU
Her Dünya Kupası'nda olduğu gibi, Brezilya da parlayan yeni ve eski yıldızların arenası olacak. Yine yeni parlayan ve hayal kırıklığına uğratanlara şahit olacağız. Bizim değerlendirmelerimize göre, bu yarışta gençlerin, yeni parlayan yıldızların daha fazla şansı var.
Bir kere, neredeyse her futbolcu çok meşakkatli ve zorlu kendi ve kıta liginden gelecektir. Birçok futbolcu için bu şampiyona yılın üçüncü forma girme denemesi olacak, büyük ihtimal birçoğu bunu başaramayacak. Bu açıdan bakarsak genç olanlar daha avantajlı. 
DROGBA'YI PEK GÖREMEDİK
Olgunların ise daha fazla çaba ve teknolojiye başvurmaları gerekecek. Gerçi Didier Drogba gibi futbolcular problemi bu yıl 3 kez değil de, 2 defa sportif forma girme zahmeti ile çözmüş durumda. Süper Lig’in 2. yarısında Fildişili yıldızı sahalarda pek göremedik… E, zor tabii bu yaşta bir yıl içinde 3 kez "Kalkmak!" G.Saray birçok puan ve Chelsea maçını kaybetmiş olabilir ama Drogba hem ülkesi hem kendi yeni transferi uğuruna Brezilya'da çok sıkı maçlar çıkaracaktır.
SAKATIM DEDİ KAYBOLDU
Yüksek performans tahmin ettiğimiz bir başka futbolcu ise Mesut Özil. Mesut şubat ayında kötü durumunu görünce, çok akıllıca "Sakatım!" diyerek kayıplara karıştı. Arsenal, Özil’siz çok puanlar  kaybetmiş olabilir ama Mesut bataryalarını şarj edip, ülkesi Almanya’yı çok iyi temsil etmeyi düşünmekte. Bizim tahminlerimize göre, Dünya bomba gibi bir Mesut izleyecek!
SAKATLIK YA DA HASTALIK
Genç futbolculara gelince... Onların benzeri yöntemlere ihtiyaçları olmadığını tahmin etmek zor değil. Gençleri şampiyona arifesinde sadece bir sakatlık veya hastalık durdurabilir. Bunu iyi bilen antrenör ekipleri gençleri gözleri gibi korur, bir an bile boş bırakmaz.
Yeni Drogba Lukaku
İşte Romelu Lukaku! Modern futbolcunun gelişimini 21 yaşındaki, Belçika’da büyümüş bir Afrika kökenli gençte tüm netliği ile görebilirsiniz. Her şeyden önce, Olimpiyat’ta 100 metre veya uzun atlamada yarışabilir nitelikte bir sporcu. Romelu genlerinde sporcu olmanın tam ayarın tipik bir örnek. Didier Drogba’nın genç haline benzetmekteyiz. Önümüzdeki 8-10 yılda yüzü dünyadaki futbolu seven her yerde hiç kuşkusuz, ezberlenecektir.
Pazarlıkçı Neymar
Bir başka yıldızlaşmaya aday futbolcumuz Neymar. Özellikle mayıs ayında saklandı hatta, La Liga şampiyonluk maçına uzun pazarlıklarla geldi… Bu şampiyonaya tam konsantre hazır durumda, inanılmaz bir Neymar izleyeceğiz, bizden söylenmesi!
Bu İngilizler farklı
İngilizler, tarihlerinde en genç takımı seçmiş durumda. Raheem Sterling 19 yaşında, forvet ve Liverpool’da son derece iyi bir sezon geçirdi. Adam Lallana Southampton'ın kaptanı ve orta sahanın çift ayaklı dinamosu. Luke Shaw 18 yaşında olmasına rağmen, fiyatının şimdiden 30 milyon pound olduğunu söyleyenler var.
1 numara Pogba
Fransa'da gençlerin lideri tartışılmaz Paul Pogba. Şimdiden fiyatı 60 milyon euroya dayanmış durumda.
Kolombiya takımında özellikle Falcao’nun yokluğunda 23 yaşındaki James Rodriguez’den beklentiler fazla olacaktır.
Depay'a dikkat

Hollanda'nın geleneksel olarak tür forumlarda her zaman parlayan yeni yıldızları olmuştur. Bu sefer alçak toprakların insanları, Gana asılı Memphis Depay’ya güveniyor, yıldızlaşmasını bekliyorlar. Sol kanat mevkinde 20 yaşındaki Depay büyük takımda birkaç maç oynamasına rağmen, farklı olduğunu gösterdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar