28 Haziran 2014 Cumartesi

AVRUPA 8 YIL DAHA BEKLEMELİ

                                


Dünya medyası biraz acele Avrupa takımların cenazesini kaldırmış durumda. World Cup’un ilk aşama maçlarında, İngiltere, İspanya ve İtalya gibi şanlı takımlar elenince, Portekiz ve Rusya gibi iddialılar boynu bükük ayrılınca, özellikle Avrupa medyası sebeplerini araştırırken, eleştiri dozunu kaçırmış oldu.

Oysa ki, kendi liglerinden gelen yorgunluk ve sakatlıklar çok önemli faktörlerdir. Devam edenler Almanya ve Fransa’da bile tam bir tazelik daha göremedik. 

Peki kimler taze? Hollanda ligi nisan ayı sonunda bitti. Orada oynayan 10 futbolcusu hem daha az gergin sezon, hem de Dünya şampiyonası maçların başlamasına kadar yeterli zamanı vardı. Diğer futbolcuları şampiyonu ve gerginliği azalmış liglerden geldikleri için şanslı sayılırlar…
Chili, Colombiya, Costa Rica,Meksika gibi takımlar belli ki, bu şampiyonaya çok önem vermişler, ferdi olarak, önde gelen Avrupa liglerinde oynayan futbolcuları olsa da, bir yolunu bulup, hazır olan takımlarına monte edebilmişler.

Ferdi bakarsak, Messi, Neymar, Mesut, Robben, Van Persie gibi ‘’kalkabilen’’futbolcuların sebeplerin arkasınnda  liglerinde ya erken biten gerginlik, ya da kulüp menfaatlerini hiçe sayarak, Dünya kupasına, milli takıma hazırlanmak var.

''Bir an önce bitsin- tatile çıkalım!'' düşüncesi kafasında taşımayan, futbola susamış Avrupalı takımlar görmek istiyorsak daha 8 yıl, yani Katar 2022 beklememiz gerekecek. Sadece  teknik, spor-bilim açısından, gerçek World Cup ancak 8 yıl sonra, iki sezon ortasında, takımların taze olacak bir döneme denk gelindiğinde, görebileceğiz.

Futbol dışında  böyle alayı sunabilecek başka bir tutku var mı?


                                                                                                            Ertan Hatipoğlu


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar