20 Haziran 2014 Cuma

MUTLULUK SAÇAN TOP

                       


World Cup finalleri  katılan, katılmayan ülkeler, taraftar, uzman, reklam sektörü ve daha sayamadığımız bir çok insan grubu tarafından aylar, hatta senelerce beklen bir forumdur. Ve asla sadece bir futbol topu oyunu değildir. Bu tür organizasyonlardan sonra  Dünyada tüm futbol okullarında talep artar,  beraberinde binlerce yeni kabiliyetli çocuk kazanılmasına yol açmaktadır. Yaklaşık bir ay boyunca tüketim malların satışlarında tüm dünyada artış gözlenir, piyasalara çanlılık gelmektedir. Özellikle sportif ürünlerine duyulan ilgi şaşırtıcı yüksek boyutlara gelir.

Maçlar arasında  yardımlaşma vakıf ve hayır kurumları kendi faaliyetlerini daha fazla duyurur, harekete geçerler. Mesela en-son kampanya en-çok takip edilen, yani Brazuka top’u ile ilgilidir. Bir meşin
top meseleleri ne kadar çok değiştirir, kendiniz görün!

Pharrell  Williams gibi dünyaca ünlü prodüktör ve şarkıcı daha yaklaşık 30 dizayner arkadaşı ile meşin topu ele aldılar ve çok zeki bir hayır işine girdiler.Brazuka'lı eserler  global online platformdan satışa çıkarılmış durumda ve tüm gelirler brezilyalı çocukların eğitimine, yaşam şartlarının iyileşmesine gidecektir. Projenin adı ‘’Make Kids Happy’’zaten herşeyi anlatıyor...

İşte 22 kişinin kovaladığı top daha fazla bir nesneye nasıl dönüşebilirin kısa hikayesi. Brazuka topundan daha iyi bir Dünyaya gitmenin hikayesi…Domenico Dolce ve Stefano  Cabbana  gibi ünlü moda dizaynerler İtalyan milli formalarını sadece üretmediler, Brazuka topunu kendi fikirleri ile dizayn edip, oldukça yüklü bir hayır maddi kaynak beklemektedirler. Futbol oyunu sanatsal  cümleler ile ifade edebileceğini tüm dünyaya göstermektedirler.

Temmuz ayın ortalarında toplanan paralar belli olacak, ama şimdiden ciddi rakamlar telaffuz edilmektedir. İşte size Dünyayı daha mutlu yapacak bir örnek!

Çocukların ‘’ ayaklarında top ile doğan’’ ülkede yapılması  daha bir anlamlıdır.

                                                                                                            Ertan Hatipoğlu


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar