26 Haziran 2014 Perşembe

NEYMAR'A ÖZERKLİK




Neymar’ın  Barcelona'da ilk sezonu tam bir fiyasko ile sonlandı. Hem takımı elleri boş, hem de kendisi Messi, İniesta ve Xavi gibi futbolcuların gölgesinde kaldı. Onlar da parlak oynamayınca, tüm kupalar Madrid’e gitti. Mayıs ayı geldiğinde Neymar’ın kafası git-gide Dünya şampiyonasına gitmeye başlamış, kendi evinde herkese göstermek arzusu tavan yapmıştı. O kadar ki, İspanya şampiyonunu belirleyen maça uzun pazarlıklar sonunda ülkesinden gelmiş, ‘’uyku arasında’’ oynamış, geri gitmişti…Tüm Brezilya gözlerini ona odaklamış, beklentiler içindeydi.

Baraj maçlarında 4 gol, Hırvatistan ve Kamerun maçlarında özellikle büyük katkısı, fiilen Brezilya’yı bir üst tura yükselttiler. Neymar'a baş rol, senaryo yazarlığı ise Filippe Scolari’ye verilmişti…

E, beklentiler daha yüksek, şaşaa daha fazla bekleniyordu. Kağıt üzerinde büyük isimler savunmada gözüküyor, hücumda ise  ‘’çorbaya fazla su katılmıştı’’. Neymar’a fazla katkıların olmadığını gören Scolari, yıldızına hemen özerklik vermiş, onu serbest oynatmaya başladı.

Defansta vazifeleri olmayan Neymar, hücumda her şeyi mükemmel oluyor, Arjantin’in Messi’si gibi her an her yerde bitiveriyor…Defansa katkısı olmayan Neymar yüzünden yenilen goller de yok değil. Fakat Skolari tercihini yapmış, özellikle Chili’ye karşı öğrencisinden hayatının maçını beklemektedir.

Skolari her şeyden önce ince bir psikolog, tam bir strateji uzmanıdır. Neymar kararı birinci testi geçmiş, ikinci test savunması iyi olan Chili’ye karşı daha zorlu geçeceği farkında. Yenilenmiş Neymar, hiç kuşkusuz, Barca’dakinden çok daha yukarılarda, güven vermektedir. Demek ki, bu delikanlıya serbestlik iyi geliyor. 
Takımını kupaya ulaştırırsa ayni rolü Barcelona'da isteyecek, haberiniz olsun!



                                                                                                Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar