5 Ocak 2016 Salı

ARTIK YIL




Bu yıl her dört yılda bir olan artık yıldır. Astrolog, falcı, yıldız sayanlar bu yıl neler olacak tahmin etmekteler, ama dünyanın bildiği Olimpiyat, olacaktır!

Eskiden olsa, hemen madalya tahmininde, ülke sıralama bahislerinde bulunurduk, ama madalya çok zor kazanmaya başlayınca, onların da aslında artık anlamı kalmadı…

Madalya depomuz halter bitti, artık B ve C gruplarda, egzotik ülkeler ile yarışmaktayız. Güreş, boks gibi mücadele sporlarda Avrupa ve Dünya şampiyonalarında aldıklarımız 1-2 madalya, çözemediğimiz nedenlerden dolayı Olimpiyatta gelmiyor. Atletizm ve yüzmede çeyrek ümidimiz olsa da, Olimpiyat pistinde ve havuzunda yok olmaktadır. Jimnastik malum...      

Ülkemizin en-popüler sporunda, bayan voleybolunda daha vize alamadık, erkeklerimizin adı bile geçmemektedir. Bayan basketbolda Olimpitata direkt değil, elemelerine katılma hakkı kazanmış, erkeklerin ise, o şansı da bulunmamaktadır.

Eskiden olduğu gibi, çıkılıp: ‘’Bu Olimpiyatta 5 altın, 5 gümüş ve 5 bronz madalyası bekliyorum!’’diyen de yok.

O zaman bize düşen:’’Madalya istemiyoruz!’’ Her okulun salonu, her mahallenin oyun parkı olmasını istiyoruz. Beden-eğitimi derslerin haftalık 4-5 olmasını istiyoruz. Çocuklarımız sağlıklı büyüsün, diye!



                                                                                                            Ertan Hatipoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En okunanlar